Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Auhinnatud stuudiot me kinni ei pannud, ütleb boss. Ülejäänud tõendid vaidlevad vastu

Copy
Foto: Roll7

Hiljuti kirjutasime, kuidas «GTA 6» väljaandja Take-Two sulges kaks suurt mängustuudiot, millest ühte oli pärjatud ka auhindadega. Nüüd väidab aga kompanii president, et uudised ei vasta tõele.

Kinni pandi kaks Take-Two alla kuulunud stuudiot: Roll7 («Rollerdrome») ja Intercept Games («Kerbal Space Program 2»). 2023. aastal võitis Roll7 BAFTA auhinnagalal «Rollerdrome'i» eest parima Briti mängu tiitli.

Take-Two tegevjuht Strauss Zelnick väitis aga hiljutises intervjuus IGNile, et nemad stuudioid kinni pole pannud.

«Me ei sulgenud neid stuudioid, et olla selge,» sõnas Zelnick. «Ja me alati jälgime oma väljalaskegraafikuid kõigis oma stuudiotes, et veenduda, kas see on mõttekas.»

«Oleme oma tegemistes väga kaalutletud, sest oleme keset kulude vähendamise programmi, mille oleme juba lõpule viinud ja mida nüüd täielikult käivitame.»

«Oleme teatanud, et hoiame praeguste ja tulevaste kulude pealt kokku 165 miljonit dollarit, kuid me pole midagi kinni pannud,» kinnitas ta. Täpsustuste palumisel jätkas Zelnick ümmarguste vastuste andmist.

Zelnicki väitele aga räägivad vastu endiste töötajate teadaanded vallandamistest ning ajakirjanike kätte jõudnud stuudiosisesed e-kirjad, milles teatatakse stuudiote sulgemisest.

Märksõnad

Tagasi üles