Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Google'i juht oma tehisaru täiesti pöörastest vigadest: ikka juhtub!

Copy
Foto: pexels.com

Google'i uus funktsioon nimega AI Overviews on tuntud selle poolest, et annab otsingupäringutele pööraselt valesid vastuseid. Üks kurikuulus näide on soovitus kasutada pitsa peal liimi, et juust ei libiseks.

The Verge'i intervjuus Google'i tegevjuhi Sundar Pichai'ga, mis avaldati sel nädalal vahetult enne kriitika tõusulaine algust, mainiti, et need «hallutsinatsioonid» on AI suurtele keelemudelitele (LLM) «omased».

Need mudelid juhivad aga AI Overviewsi ja see nn omadus on «ikka veel lahendamata probleem».

Seega, hoolimata Google'i inseneride pingutustest neid vigu parandada, võime oodata rohkem veidraid ja uskumatult suuri puussepanekuid.

Üks eriti silmapaistev kelbas oli väide, et 13 Ameerika presidenti on lõpetanud Wisconsini-Madisoni Ülikooli (mis on täiesti vale).

Pichai näib siiski vigu pisendavat.

«Ikka juhtub, et AI eksib, kuid ma ei arva, et peaksime alahindama, kui kasulik see võib samal ajal olla,» ütles ta. «Arvan, et see oleks vale lähenemine.»

«Kas me teeme edusamme? Jah, teeme,» lisas ta. «Oleme kindlasti edusamme teinud, kui vaatame aasta-aastalt faktipõhiseid näitajaid. Me kõik teeme seda paremaks, kuid seni pole probleem lahendatud.»

Tõde või vale?

Hoolimata Pichai optimismist AI Overviewsi ja selle kasulikkuse osas, on vead põhjustanud veebis palju pahameelt. Kasutajad toovad välja erinevaid juhtumeid, kus funktsioon on andnud valeinfot.

See määrib Google'i lipulaeva, Google Search otsingumootori juba niigi plekilist mainet.

«Inimesed ootavad, et AI oleks traditsioonilistest meetoditest märkimisväärselt täpsem ... kuid tihti see ei ole!» kirjutab AI konsultant ja SEO ekspert Britney Muller X-is.

«Google mängib riskantset mängu, konkureerides Perplexity ja OpenAI-ga, kui nad võiksid hoopis arendada AI-d suuremate ja väärtuslikumate kasutusvõimaluste tarvis väljaspool otsingut.»

Pichai sõnade järgi ootab Google'it ja internetti laiemalt ees käänuline teekond.

Allikas: Futurism

Tagasi üles