Järjekordne PlayStationi hittmäng jõuab arvutile, aga mitte Eestis

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: PlayStation PC LLC

PlayStation kuulutas hiljutise otseülekande käigus, et toob arvutile ühe järjekordse PS5 mängu. Kahjuks ei saa seda nautida kodumaised PC-mängurid.

Teoseks on aastal 2022 ilmunud kolmanda isiku seiklusmärul «God of War: Ragnarök», mille näol tegemist järjeosaga 2018. aasta mängule.

Kui esimene osa jõudis hiljem ka PC peale ning on eestlaste jaoks tänaseni Steamist leitav ja ostetav, siis «Ragnaröki» puhul on olukord kehvem. Seda meie jaoks lihtsalt ei eksisteeri.

«God of War: Ragnarök» pole ainus PlayStationi mäng, mis Eesti PC-mänguriteni ei jõua. Otsa tegi lahti «Helldivers II», mille puhul kavatses Sony nõuda, et mängijad seoksid enda Steami konto PlayStation Networki kasutajaga.

Peagi kaasnes sellega ka müügikeeld enam kui 170 regioonis. Kontode sidumise nõue võeti tagasi, ent müügikeeld jäi.

Sama saatus tabas ka mõned nädala tagasi ilmunud seiklusmärulit «Ghost of Tsushima». Varem pihtide vahelt lipsanud Balti riigid lisati geoblokeeringu ohvriks langenud riikide nimistusse.

Tundub, et eestlaste (ja teiste regioonide) puudumine Sonyt ei heidutanud, sest «Ghost of Tsushima» osutus Steamis võrdlemisi populaarseks.

Eks näsi, kas ja millal Sony oma veast aru saab ning geoblokeeringu eemaldab.

Tagasi üles