Noored sooritavad liikluseksameid paremini

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidueksam
Sõidueksam Foto: Ants Liigus

2008. aasta eksamistatistika kohaselt sooritavad B-kategooria liikluseksameid kõige paremini alla 18-aastased noored.

Selle vanusegrupi tulemused edestavad eksamitest läbisaamise keskmist taset lausa paarikümne protsendiga, teatas ARK.

Eesti Riiklik Autoregistrikeskus võrdles nelja vanusegrupi eksamisooritajate tulemusi: alla 18-aastased, 18-24-aastased, 25-34-aastased ning 35-aastased ja vanemad. Tulemustest selgus, et eksamitest läbisaamise protsent langeb vanuse kasvades.

Kui võrrelda B-kategooria sõidueksamitest läbisaamise protsenti, siis vahe noorima ja vanima vanusegrupi tulemustes oli koguni üle 20 protsendi.

Vanusegrupiti olid sõidueksamitest läbisaamise protsendid alates noorimatest järgmised: 74,4; 56,1; 53,3 ja 50,1. Teooriaeksami tulemused vastavalt: 85,3; 65,6; 68 ja 66,8.

Lisaks neljale vanusegrupile võrreldi ka meeste ja naiste tulemusi. Kokkuvõttest selgus, et naised on meestest teooriaeksami sooritamisel paremad – naiste teooriaeksami läbisaamise protsent oli 71,9 ning meestel 62,5. Sõidueksami puhul edestasid aga mehed omakorda naisi – tulemused vastavalt 59,2 ja 51,8 protsenti.

Sõiduvigade osas meestel ja naistel olulisi erinevusi ei täheldatud. Nii linnas kui ka asulavälisel teel oli enim probleeme teeandmise kohustuse ning liiklusmärkide ja teekattemärgistusega arvestamisega.

Manöövritest olid sõidueksamitel suurimaks probleemiks vasakpöörde sooritamine ning reguleerimata ristmike ületamine. Asulavälisel teel osutus eksamineeritavatele keeruliseks sobiva sõidukiiruse valimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles