Kas ropz ja FaZe Clan suudavad end taaskord BLAST World Final turniirile mängida?

Steven Tiirik
Copy
Robin «ropz» Kool
Robin «ropz» Kool Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

BLAST World Final on tervet «CS2» aastat kokkuvõttev turniir, mille auhinnafond on miljon dollarit. Finaalturniirile pääsemiseks tuleb aga esmalt võita BLAST miniturniir.

12. juunil saab alguse BLAST Spring Final turniir, kus vastamisi lähevad varasemal miniturniiril hästi mänginud tiimid. Nende seas ka FaZe Clan koos Robin «ropz» Kooliga.

FaZe ja ropz pääsesid kevadisse finaalvooru pärast BLAST Spring Groups turniiri võitmist. Kui Spring Groups turniiril oli järgmisesse vooru pääsejaid lausa kolm, siis finaalvoorus pääseb edasi vaid üks võitja.

FaZe alustab võistlust ürituse A-alagrupis koos NaVi, Astralise ja SAW’iga. Viimane on ka FaZe’i esimene vastane turniiril. Mõlemast alagrupist pääsevad edasi kolm tiimi, kes siis hakkavad omakorda playoff voorus üksteisega rinda pistma.

Esimene mäng peaks FaZe’i jaoks olema pigem lihtne, sest SAW on kõigist osalevatest tiimidest selgelt kõige nõrgem. Kui kaheksast osalejast seitse kuuluvad HLTV edetabeli 10 parima hulka, siis SAW on hetkel hinnatud paremuselt 24. kohale.

B-alagrupis mängivad Vitality, Spirit, G2 ja Virtus.pro. Tegelikult on Spirit ja NaVi endale juba koha aasta lõpus toimuval finaalturniiril kindlustanud ja nemad mängivad käesolevat turniiri 425 000 dollari suuruse auhinnafondi eest.

Ropz ja FaZe pääsesid BLAST World Finalile ka eelmisel aastal, kuid finaalis tuli tunnistada Vitality paremust. 2022. aasta turniiril jäi FaZe pidama poolfinaali.

Praegu on BLAST World Finalil kirjas Spirit ja NaVI. Neile lisanduvad käesoleva turniiri võitja, BLAST sügisturniiri võitja, IEM Cologne võitja ja veel kolm võistkonda, kes valitakse BLAST tiimide edetabeli alusel.

BLAST Spring Finals 2024 turniir saab alguse 12. juunil ja võitja selgub 16. juunil. Turniiri toimumispaigaks on London.

BLAST Spring Finale on üks maailma olulisemaid e-sporditurniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles