Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Kas «CS2» BLAST turniirid on olulisemad kui Major?

Copy
Robin Kool (paremalt esimene) ja FaZe Clan
Robin Kool (paremalt esimene) ja FaZe Clan Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Taaskord on «CS2» fännid üle maailma valmis end monitoride taha naelutama, sest BLAST kevadturniiri finaal toob meieni otsustavad mängud maailma parimate vahel. Miks tasub aga just BLAST turniiriseeriat eriti tõsiselt jälgida?

BLAST Premier Spring Final 2024 turniiri näol ei ole tegu pelgalt ühekordse üritusega, vaid sisuliselt kvalifikatsiooniga.

Kuigi «miniturniiri» 425 000 dollari suurune auhinnafond võib jätta mulje, et summad ongi põhiliseks motivaatoriks, siis tegelikult on peaauhinnaks hoopis võimalus mängida aasta lõpus BLAST World Final turniiril.

BLAST World Finali näol on tegu kogu aastat kokkuvõtva turniiriga, kuhu ei pääse – ja veel vähem ei võida – tänu sellele, et su tiimil on just praegu hea vorm.

Faze Clan
Faze Clan Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Aastalõputurniirile pääsemiseks tuleb võidutseda kas BLAST miniturniiridel, omada kõrget positsiooni BLASTi tiimide pingereas või tuleb olla partnerluses oleva turniiri võitja. Igaüks neist saavutustest eeldab meeskonnalt maksimaalset pingutust.

Sisuliselt on BLAST jaganud aasta kaheks: kevad- ja sügishooajaks. Mõlemal poolaastal toimuvad kaks miniturniiri ja mõlemal hooajal selgub üks edasipääseja. Eesootav BLAST Spring Finals 2024 ongi esimese poolaasta lõputurniir.

Kas BLAST turniiri võitmine on märgilisem kui Majori võitmine?

BLAST World Finali võitmine eeldab meeskonnalt tipptasemel mängimist pikema aja vältel kui Majori võitmine. Samuti varjutab BLAST Majorit ka seetõttu, et see kulmineerub aasta jooksul vaid ühe finaali ja ühe võitjaga. Majoreid on aga tihedamatel aastatel mängitud lausa kolm.

Samuti suudab BLAST päris maailmameistrivõistlustega konkureerida auhinnarahades. Aasta lõpus toimuva World Finali auhinnafond on miljon dollarit, mis jääb küll viimasele Kopenhaageni Majorile kergelt alla, aga kui arvestada juurde ka miniturniiride auhinnad, siis edastab BLAST Majorit siingi.

Siiski ei saa Majori puhul mööda vaadata sellest, et neid turniire toetab mängu tootja Valve, ning samuti ilmub iga Majori ajal mängu e-sportlaste disainiga mängukosmeetika. Just viimane tekitab fännides kõige enam elevust ja seetõttu on Major ka endiselt kõige vaadatum «CS2» turniir.

Leian, et pole vale, kui öeldakse, et Majorilt saame maailmameistri, BLAST World Finalilt aga aasta kõige tugevama meeskonna.

Foto: BLAST Premiere- MICHAL KONKOL

BLAST World Finalil on hetkel kirjas viimase Majori võitja NaVi ja IEM Katowice võitja Spirit. 12. juunil algaval Spring Final turniiril jahib kohta aastalõputurniirile ka eestlane Robin «ropz» Kool ja FaZe Clan, kes mullu World Final turniirilt hõbemedali korjasid.

Valitsev meister on Vitality.

BLAST Spring Final on üks maailma olulisemaid e-sporditurniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Märksõnad

Tagasi üles