Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Samsung tõi turule uue põlvkonna monitoride seeriad

Copy
Tutvustatud toodetest ilmselt kõige põnevam seeria on mänguritele suunatud Odyssey OLED
Tutvustatud toodetest ilmselt kõige põnevam seeria on mänguritele suunatud Odyssey OLED Foto: Andri Allas

Tehnoloogiahiid Samsung tutvustas oma monitoride valikus kolme tooteseeria uusi mudeleid, mis on mõeldud nii tavakasutajatele, mänguritele, kui ka neile, kelle igapäevaseks tööks on vajalik parimate värvidega ekraan. Koondnimetused on neil vastavalt Smart Monitor, Odyssey ning ViewFinity.

Smart Monitoride seerias tutvustati kolme uut mudelit: 32-tolline 4K-resolutsiooni ja AI-toega M8; 4K-resolutsiooniga M7, mis on saadaval nii 32” kui ka 43” versioonina; ning 1080p ekraanitihedusega M5, mis on saadaval kas 27" või 32" tollise ekraaniga.

Foto: Andri Allas

Antud seeria on mõeldud neile, kes soovivad, et monitor oleks ühtaegu nii igapäevane töövahend kui ka õhtune meelelahutuskeskus. See tähendab, et enam pole vajadust kahe seadme, monitori ja teleri järgi. Smart seeria on need kaks vastandlikku valdkonda omavahel ühildanud.

Seeria teleri olemus tuleneb monitori paigaldatud Smart TV liidesest, mis võimaldab näiteks voogedastada telepilti kõikidest populaarsetest rakendustest nagu Netflix ja Amazon Prime. Lisaks on võimalik läbi DeX rakenduse ühendada oma Samsungi telefon ning kasutada seadet kui arvutit või näiteks toimetada Microsoft Office’i dokumente täiesti ilma arvutita.

Smart Monitor seeria on mõeldud neile, kes soovivad, et monitor oleks ühtaegu nii igapäevane töövahend kui ka õhtune meelelahutuskeskus
Smart Monitor seeria on mõeldud neile, kes soovivad, et monitor oleks ühtaegu nii igapäevane töövahend kui ka õhtune meelelahutuskeskus Foto: Samsung

Lisaks on võimalik läbi Gaming Hub rakenduse kasutada näiteks Geforce Now ja Xbox Game Pass rakendusi, et mängida oma lemmikteoseid. Neis riikides, mida Gaming Hub ametlikult ei toeta, saab eraldi alla laadida Game rakenduse ning lisada selle ikoonina. Seeria monitoridele on võimalik eraldi lisada nii veebikaamera kui ka hiir ja klaviatuur.

ViewFinity seeria uued monitorid on mõeldud eelkõige loovtööks. Ka siit leiab kolm erinevat põhimudelit, vastavalt S8, S7 ja S6. Esindatud on 27” ja 32” versioonid, kuid S6 mudel on saadaval ka 24” versioonina.

ViewFinity seeria monitore on võimalik omavahel ühendada kasutades vaid DisplayPort kaablit
ViewFinity seeria monitore on võimalik omavahel ühendada kasutades vaid DisplayPort kaablit Foto: Andri Allas

Kõik seeria ekraanid kuvavad vähemalt 99% sRGB värviruumist ning toetavad HDR10 ülisuure ulatusega värviprofiili. ViewFinity seeria teeb veel eriliseks asjaolu, et toodetes on kasutatud vähemalt 10% ulatuses taaskasutatud plasti. Kõik monitorid on lihtsasti kokku pandavad ehk pole vaja eraldi kruvisid ega tööriistu.

Tutvustatud monitoridest ilmselt kõige põnevamad tooted on Samsung Odyssey OLED G8 ja Samsung Odyssey OLED G6
Tutvustatud monitoridest ilmselt kõige põnevamad tooted on Samsung Odyssey OLED G8 ja Samsung Odyssey OLED G6 Foto: Samsung

Tutvustatud toodetest ilmselt kõige põnevam seeria on mänguritele suunatud Odyssey OLED. Kui varasematel kompis Samsung mängumonitoridega erinevaid ekraanisuhteid, tutvustades nii lai- kui ka ülilaiekraane, siis seekordsed Odyssey OLED G8 ja G6 on harjumuspärase 16:9 ekraanisuhtega.

See tähendab, et ekraanid on mõeldud tõsimeelsetele mänguritele ja neid toetavad kõik videomängud.

Odyssey OLED G8 on 32” ekraani, 3820x2160 resolutsiooni ning 240Hz värskendussagedusega. Hallist hallini reageerimisajaks on monitoril kõigest 0,03 millisekundit. Reaalsuses tähendab see, et ekraan sobib ka kõige nõudlikumale e-sportlasele.

Monitor on varustatud ka Samsungi 8K teleritest tuttava AI-tehnoloogiaga, mis suudab iseseisvalt tuvastada väiksema resolutsiooniga mängupilti ning seda reaalajas ümber arvutada 4K ekraanile sobivaks.

Sarnaselt Smart Monitor seeriaga on G8 varustatud eraldi puldi ning Smart TV rakendustega
Sarnaselt Smart Monitor seeriaga on G8 varustatud eraldi puldi ning Smart TV rakendustega Foto: Andri Allas

Sarnaselt Smart Monitor seeriaga on G8 varustatud eraldi puldi ning Smart TV rakendustega, mis võimaldavad monitori ilma arvutita kasutada kui telerit, striimides voogedastusplatvormidelt või kasutades mängimiseks Gaming Hub rakendust.

Mänguritele suunatud seeria väiksem vend Odyssey OLED G6 on seevastu 27” ning 1440p resolutsiooni ja 360hz värskendussagedusega monitor. Ka selle ekraani reageerimisaeg on kõigest 0,03 millisekundit. G8 mudelist eristabki vaid ekraani suurus ning kõrgem värskendussagedus, mis tähendab, et see ekraan on pigem sobilik väga kiiretele e-spordimängudele nagu «Counter-Strike 2» või «Rocket League».

Mänguritele suunatud seeria väiksem vend Odyssey OLED G6 on pigem sobilik väga kiiretele e-spordimängudele nagu «Counter-Strike 2» või «Rocket League»
Mänguritele suunatud seeria väiksem vend Odyssey OLED G6 on pigem sobilik väga kiiretele e-spordimängudele nagu «Counter-Strike 2» või «Rocket League» Foto: Andri Allas

Mõlemad uued Oddyssey seeria mängurimonitorid omavad OLED Safeguard+ lahendust, mis vähendab OLED ekraanidel tuntud objektide sissepõlemist. See tähendab, et näiteks staatilisi elemente, nagu menüüriba, heledust vähendatakse automaatselt ja kõigest muust eraldiseisvalt.

Lisaks on ekraanid varustatud dünaamilise jahutussüsteemiga, mis tänu pulseerivatele soojustorudele aurustab ja kondenseerib jahutusvedelikku, hajutades läbi paremini OLED ekraanist eralduvat soojust. Mõlemal ekraanil on ka uus kruvideta kinnitus, tänu millele on monitoride ülesse seadmine väga kiire.

Samsung Odyssey OLED G8 suunatust mänguritele reedab vaid ekraani taga olev LED valgus
Samsung Odyssey OLED G8 suunatust mänguritele reedab vaid ekraani taga olev LED valgus Foto: Andri Allas

Mõlemat Odyssey OLED mängurimonitori ekraani katab peegelduste vaba kiht, mida on erilise silmale nähtamatu mustriga töödeldud. Nii väheneb märgatavalt erinevate peegelduste hulk, seda ka siis, kui valgus paistab nurga alt otse monitorile. Seda kõike selleks, et ükski oluline mänguhetk ei jääks märkamata.

Eraldi peab välja tooma uute Odyssey monitoride välimust. Kui teiste tootjate mänguritele suunatud monitorid on spetsiifilise väljanägemisega, mis kindlasti ei sobi kõigile, siis OLED G8 ja G6 on väga minimalistlikud. Mänguritele suunatust reedab vaid ekraani taga olev LED valgus. Samuti on siin kasutatud väga madalat jalga, millele saab vajadusel toetada isegi oma klaviatuuri ilma, et see kõikuma hakkaks.

Foto: Samsung

Samsungi uued monitorid suurendavad märgatavalt senist tootevalikut, pakkudes kasutajatele spetsiifilist, nende vajadustele vastavaid ekraane. Erinevad uued rakendused aga muudavad monitorid igapäevases kasutuses universaalsemateks ning ka vastupidavamateks. Toodetega saab lähemalt tutvuda Samsungi kodulehel.

Märksõnad

Tagasi üles