Päevatoimetaja:
Kaido Einama

VIDEOD Parem kui varem: uus tehisaru laseb nüüd kõigil luua pildist ja tekstist lummavaid filme

Copy
Kuigi piltidest ja tekstidest tehisaru abiga video tegemise teenuseid on olnud varemgi, peetakse Luma AI tehtavat üheks parimaks ja mis kõige lahedam - see on kõigile proovimiseks tasuta.
Kuigi piltidest ja tekstidest tehisaru abiga video tegemise teenuseid on olnud varemgi, peetakse Luma AI tehtavat üheks parimaks ja mis kõige lahedam - see on kõigile proovimiseks tasuta. Foto: ekraanipilt / Luma AI
  • Proovisime ka ise järgi pildi ja tekstiga.

Alles see oli, kui tehisintellekti idufirma OpenAI uus teenus Sora lummas kõiki imeliste videotega, mis loodi vaid tekstikirjelduste pealt ning mis olid päris maailmast peaaegu eristamatud. Paraku on see teenus vaid väljavalitutele, äsja alustanud videogeneraator Luma lubab aga kõigil filmitegijateks hakata – nüüd ja kohe.

«Meil ei ole enam Sorat vaja,» kirjutas tehnoloogiasait Venturebeat, kuna Luma uus tehisintellektipõhine videote generaator Dream Machine lubab mitte ainult väljavalitud videograafidel, vaid igaühel kohe proovima hakata. Paraku on praegu teenus juba ohtrate soovijate poolt üle koormatud ja oma klippi peab ootama mitukümmend minutit või isegi tunni.

Luma AI on idufirma, mida toetab kuulus Silicon Valley riskikapitalifirma Andreessen Horowitz. Alates eilsest on ettevõttelt saadaval videogenereerimise mudel Dream Machine tasuta avaliku beetaversioonina ning juba on tekkinud tohutu kasutajate voog.

Kuigi mudel lubab genereerida kuni 120 kaadrit 120 sekundi jooksul, on paljud kasutajad tegelikkuses oodanud tunde Luma Dream Machine’i veebilehel oma video töötlemist. Ettevõtte sõnul on see tingitud tohutust liiklusmahust.

Natuke peab ootama, hoiatab tehisaru enne video väljastamist.
Natuke peab ootama, hoiatab tehisaru enne video väljastamist. Foto: ekraanipilt / Luma AI

«Tänan teid kogu entusiasmi ja toetuse eest!» kirjutas Luma toote- ja kasvujuht Barkley Dai firma Discordi kanalil, «me seisame praegu silmitsi suure nõudlusega ja töötame oma võimsuse suurendamise nimel! Kõik genereeritud materjalid ei kao kuhugi, vaid jäävad lihtsalt järjekorda. Anname teada, kui oleme suutnud lisavõimsust juurde tuua.»

Firma teatas veidi hiljem, et tavatingimustes võtab prompt'ist ehk teksti- ja pildikäsust (näidispildist) video tegemine vaid 2–3 minutit ja see aeg lüheneb pidevalt.

Selle loo tegemise ajal tuli siiski ligi kümme minutit veel oodata, aga mitte tunde. Võtsime Pixabayst ühe üsna juhusliku roboti pildi ja andsime käsu: robot ületab tänavat.

Tulemus oli tõesti üsna uskumatu.

Siin on pilt, mille Luma sai video loomiseks:

Foto: Travis Anderson / Pixabay

Niisuguse videoklipi tootis tehisintellekt ikkagi suhteliselt lühikese ajaga, arvestades selle tegemiseks vajalikku arvutusvõimsust ja tohutut kasutajate huvi:

Idufirma Luma AI on üsna vähetuntud, kuid nad on juba novembrist 2023 teinud tekstist 3D-mudeleid. Tehisintellekti mudeli Genie 1.0 arendamiseks on Luma AI kogunud üle 70 miljoni dollari investorite raha.

Paljud leiavad, et see teenus on võrreldes OpenAI avaldatud Sora teenusega isegi juba parem. Kuid veel suurem eelis on avatus: pole kasutajate piiranguid ning praegu saavad kõik luua endale videoid vaid pildi ja teksti põhjal.

Siin on veel üks näide sotsiaalmeediast X, kuhu on postitatud Luma tehtud lühiklipp:

Inimest on videos alati raske kujutada, siin on üks näide sellega hakkamasaamisest:

 

Tagasi üles