VIDEO Kui tahad inimestega suhtlemisest puhata, kasuta seda emotsionaalset digimaski

tehnika.postimees.ee
Copy
Kas käiksid tänaval ringi sellise maskiga?
Kas käiksid tänaval ringi sellise maskiga? Foto: Qudi

Mõnedel pole veel maskikandmise aeg meelest läinud, kuid juba ahvatletakse uute näokatetega, seekord digitaalsetega. Kui tahad end väljendada silmatorkavalt ja mitte paljastada oma tegelikku isikut või lihtsalt eneseväljendusest puhata, siis võib sellest Kickstarteri ühisrahastuses praegu edukalt raha koguvast seadmest abi olla.

Qudi Mask 2 võib olla vajalik ka siis, kui tunned, et ei suuda enam oma tavalisi näoilmeid ette manades saavutada soovitud tulemust.

Seade aitab kanda kõik oma emotsioonid palju ilmekamalt ja äratuntavamalt robot-ekraanile, samal ajal peites vajadusel oma identiteeti selle taga. Seega sobiks ehk selline seade kõigile introvertidele, kelle näoilmest muidu midagi eriti välja ei loe või kes ei taha iga emotsiooni välja näidata.

Kaks-ühes: privaatsus ja tähelepanu

Qudi Mask 2 töötab ka koertega, kes selle kandjat tavaliselt kardavad, kaardimängus pokkerinägu tehes, bussis või rongis enda kõrval vaba istekoha hoidmisel, sotsiaalse distantsi tagamiseks avalikus kohas jne.

Kahjuks ei soovita tootjad seda maski auto juhtimise ajal kanda – kuigi see muudaks liikluses ummikus olemise lõbusamaks, kirjutab New Atlas.

Hirmutava või meelitava robotnäo loojad said oma esimesest mudelist paar aastat tagasi nii hea vastukaja, et nad on seda nüüd hoolega täiustanud ja loonud palju meeldivama disaini kui eelkäijal. Uus versioon ei meenuta enam kaitseprille nina-suukaitsega.

Qudi Mask 2 on nüüd kaetud hiiglasliku, näo järgi kaarduva värvilise vedelkristallekraaniga ja sinna saab peale manada kõike.

Nagu esimese mudeli puhul, on ka sell maskil digitaalne suu, mis liigub kandja rääkimisega kaasa ja reageerib teatud pealiigutustele – noogutamine kuvab teksti «jah», et kuulaja ikka ilmeksimatult aru saaks ning peapööritus näitab «ei». Pea kallutamine kuvab segadust või ebakindlust väljendava ilme. Silmad ja kulmud suudavad kuvada enam kui 30 erinevat meeleolu.

Kohandatav paljude vajadustega

Kui ikka veel on kõhklusi, milleks sellist veidrat agregaati vaja, siis tootja püüab pakkuda kasutaja enda võimalikele vajadustele vastavaid kohandamisvõimalusi, et seadmest ikka kasu oleks.

Kaasas on äpp, mille rakendusesisene emotikonilooja laseb tõeliselt näidata oma isikupära. Seal on sadu silmade, suu ja kulmude kohandusi ning värvivalikuid.

Sellised on maski digitaalsed põhikujundused, aga neid saab muidugi ise tohutult paljudes versioonides juurde teha.
Sellised on maski digitaalsed põhikujundused, aga neid saab muidugi ise tohutult paljudes versioonides juurde teha. Foto: Qudi

Maskil on alguses olemas kolm põhikujundust, kus peakomplekt jääb küll samaks, kuid digitaalne ekraan vahetub, valides stiilidest kas lihtsa «roboti», veidra koomiksilaadse «kawaii» mudeli või flirtiva «XX».

Lisatasu eest saab maskile lisada kassikõrvad või Shreki kõrvad.

Laadida võib maski USB-C kaabliga ka liikvel olles näiteks akupangast. Siis on kindel, et ei muutu väljas olles ootamatul hetkel «näotuks».

Sellised on maskiga väljendatavad erinevad emotsioonid.
Sellised on maskiga väljendatavad erinevad emotsioonid. Foto: Qudi

Projekti Kickstarteri kampaania on juba saavutanud oma eesmärgi ja varajased toetajad-ostjad võivad maski kättetoimetamist oodata alates detsembrist.

Seade maksab praegu 120 eurot, mis on 35% vähem, kui eeldatav hilisem jaehind.

Qudi esimene versioon on juba mitu aastat vana ja tuli välja maskikandmise kõrghetkedel 2021. aastal. Sellest ajast alates on firma müünud tuhandeid eksemplare.

Qudi Mask 2 põhimadused

Emotsionaalsus

Kõik maski ilmed on seotud kasutaja tegevustega. Mask avab oma digitaalse suu kandja kõne järgi ja liigutab seda vastavalt, pilgutab silmi ja reageerib pealiigutustele.

Erinevad näoilmed

Maski peamine kontseptsioon on näidata inimese emotsioone. Sellepärast on Mask 2-le lisatud sadu erinevaid emotsioone, mida valida.

Looja režiim

Sukeldu äpi valikutesse ja loo oma unikaalne tegelane rakendusesisese emotikonilooja abil. Sõna otseses mõttes on valida miljonite erinevate nägude vahel, mida avastada ja luua, alates naeruväärselt piinlikest kuni ootamatult lahedateni.

Liikumistundlik 

Emotsioonide väljendamine ja suhtlemine on liikumistuvastusega lihtne. Juhtida saab oma maski liigutuste ja puudutustega. Lihtsalt noogutades, raputades või pead kallutades anna teada, millest mõtled.

Tagasi üles