Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Unusta fotokaamera – see on HUAWEI Pura 70 Pro nutitelefon!

Copy
Foto: Andri Allas

Käesoleva aasta uued HUAWEI nutitelefonid on kohal. Koondinmetuse Pura taha peituvad kolm erilist telefoni: Pura 70, Pura 70 Pro ja Pura 70 Ultra. Selles arvustuses vaatleme detailsemalt Pura 70 Pro mudelit.

Pura nimetus sümboliseerib uut peatükki ning nimi ise pärineb ingliskeelsest sõnast purity ehk puhtus. Vaadates telefoni minimalistlikku ja puhast disaini, on inspiratsiooni algeid koheselt märgata. Kuigi testis olnud mudel on valge korpusega, on Eestis saadaval vaid must versioon.

Eestis saadaval HUAWEI Pura 70 Pro must versioon.
Eestis saadaval HUAWEI Pura 70 Pro must versioon. Foto: Huawei

Pura 70 Pro mudeli tagumist külge katab matt klaas ning nii ekraanipoolne kui ka tagumine külg on meeldivalt kumer, mis tagab selle, et telefoni on väga mugav nii käes hoida kui ka taskus kanda. Vaid kaameratega osa ulatub telefoni kerest välja ning on kaetud läikiva materjaliga.

Pura 70 Pro mudeli tagumist külge katab matt klaas ning nii ekraanipoolne kui ka tagumine külg on meeldivalt kumer.
Pura 70 Pro mudeli tagumist külge katab matt klaas ning nii ekraanipoolne kui ka tagumine külg on meeldivalt kumer. Foto: Andri Allas

Üks hea nutitelefon asendab fotokaamerat, nii ka Pura 70 Pro puhul. Huawei uus telefon on varustatud tagumisel küljel kolme kaameraga, millest alumine ehk põhikaamera on 50-megapiksliline 1/1.3” sensori suuruse ja muudetava avaga vahemikus 1.4 - 4.

Ava 1.4 tagab ülima valgustundlikkuse, mis võimaldab jäädvustada kaadreid ka väga halbades valgustingimustes. Ava 4 on mõeldud aga valgusküllastesse kaadritesse, et tagada parim teravus üle terve foto.

Keskmine ehk kõige suurema objektiiviga kaamera on makro võimekusega telefotokaamera, mis lubab jäädvustada kaadreid alates 5cm kauguselt. Tegemist on 48-megapikslilise ja minimaalse 2.1 avaga mudeliga, mille makrojäädvustused on kuni 3,5-kordse optilise suurendusega.

Eraldi selline objektiiv kaamera ees maksab peaaegu sama palju kui HUAWEI Pura 70 Pro telefon ise. Kolmest kaamerast ülemine on 12,5-megapiksliline ja 2.2 avaga ja mõeldud ülilainurk jäädvustusteks.

Telefoni makrovõtted toovad välja detailid, mis tihtilugu võivad inimsilmale jääda märkamatuks.
Telefoni makrovõtted toovad välja detailid, mis tihtilugu võivad inimsilmale jääda märkamatuks. Foto: Andri Allas

Nende kaamerate omavaheline kombineerimine erinevates keskkondades pakub põnevat väljakutset pea igale fotohuvilisele.

Tänu mitmekülgsetele variatsioonidele on võimalik ühes ja samas kohas korraldada tõeline fotosessioon, avastades nii kaugel olevaid objekte kui ka kõige väiksemaid detaile, mis tihtilugu võivad inimsilmale raskesti märgatavaks jääda. Sarnast erinevate fotode omavahelist kombineerimist kasutatakse ka näiteks HDR-fotode tegemisel.

HUAWEI Pura 70 Pro erinevad pildistamisulatused samas kohas seistes:

HUAWEI kasutab ka ise ära oma uue telefoni kaamerate võimekust, tutvustades ülikiire hetketõmmise funktsiooni (Ultra Speed Snapshot). See kombineerib nii lühikese kui pika säriajaga pildid üheks tervikuks.

Selleks kasutatakse HUAWEI XD Motion Engine lahendust, mis lubab püüda teravalt hetkesse kuni 300km/h liikuvaid objekte. Ülikiire hetketõmmise funktsioon töötab ka vastupidiselt, tagades alati terava pildi ka siis, kui näiteks käsi väriseb.

HUAWEI kasutab ka ise ära oma uue telefoni kaamerate võimekust, tutvustades ülikiire hetketõmmise funktsiooni (Ultra Speed Snapshot).
HUAWEI kasutab ka ise ära oma uue telefoni kaamerate võimekust, tutvustades ülikiire hetketõmmise funktsiooni (Ultra Speed Snapshot). Foto: Andri Allas

Mis oleks telefon ilma esikaamerata? Pura 70 Pro omab esipaneelil 13-megapikslilist lainurkkaamerat, mis võimaldab teha mugavalt nii endast kui ka näiteks oma sõpradest korraga meeldejääva foto ja see otse sotsiaalmeediasse laadida.

Huawei uus telefon on varustatud tagumisel küljel kolme kaameraga, millest kõik on mõeldud erinevateks pildistamisrežiimideks.
Huawei uus telefon on varustatud tagumisel küljel kolme kaameraga, millest kõik on mõeldud erinevateks pildistamisrežiimideks. Foto: Andri Allas

Lisaks kaamerale on telefonil muidugi oluline ka ekraan. Pura 70 Pro esipaneelilt leiab 2844 x 2160 resolutsiooniga erksate värvidega HUAWEI X-TRUE ekraani, mis omab maksimaalselt 2500 nitti eredust. See tähendab, et ka otsese päikesevalgusega jäävad kõik värvitoonid õiged ning kergesti vaadeldavad.

Samuti on siin kuni 120 Hz adaptiivne värskendussagedus ehk ekraan kohandab enda kiirust vastavalt sisule, mida seal kuvatakse. Nii tarbib telefon tunduvalt vähem akut kui konkurendid. Ekraani ennast kaitseb aga kriimustustele ja mõradele vastupidav Kunlun klaas.

HUAWEI Pura 70 Pro ekraani ennast kaitseb kriimustustele ja mõradele vastupidav Kunlun klaas.
HUAWEI Pura 70 Pro ekraani ennast kaitseb kriimustustele ja mõradele vastupidav Kunlun klaas. Foto: Andri Allas

Kõik Pura 70 seeria telefonid on varustatud HUAWEI Kirin 9010 protsessoriga. Pura 70 Pro mudel tuleb 512 Gb sisemälu ning 12 Gb muutmäluga. Kõik see kokku tagab väga kiire telefoni käsitluse ka näiteks mängides.

Kõike seda jooksutab EMUI 14.2 operatsioonisüsteem, mis toob endaga kaasa palju uuendusi. Näiteks on võimalik läbi AI-žestide kasutada telefoni nii, et seda üldse ei puuduta või lisada ekraanile animeeritud taustapilte, mis jälgivad kasutaja silmade liikumisi ja kohanevad vastavalt.

HUAWEI Pura 70 Pro telefoniga on kaasas ka silikoonümbris, mis sobib üldise disainiga.
HUAWEI Pura 70 Pro telefoniga on kaasas ka silikoonümbris, mis sobib üldise disainiga. Foto: Andri Allas

HUAWEI Pura 70 Pro telefoni toidab 5050 mAh aku, mida on võimalik laadida nii kaasas oleva 100 W ülikiire laadijaga kui ka eraldi juhtmevaba laadijaga, mille maksimaalne võimsus on 80 W.

Ülikiire laadija tähendab seda, et kui näiteks hommikul ärgates on telefonil aku tühjaks saanud, on seda võimalik kõigest 15 minutiga poolenisti täis laadida, mis tagab seadme kestvuse terveks päevaks.

HUAWEI Pura 70 Pro telefoni toidab 5050 mAh aku, mida on võimalik laadida nii kaasas oleva 100 W ülikiire laadijaga.
HUAWEI Pura 70 Pro telefoni toidab 5050 mAh aku, mida on võimalik laadida nii kaasas oleva 100 W ülikiire laadijaga. Foto: Andri Allas

Uus HUAWEI Pura 70 Pro on pilkupüüdva disainiga minimalistlik telefon, mille suurimaks tõmbenumbriks on vaieldamatult fotode jäädvustamise võimekus, mida täiendavad erinevad uued tehnilised lahendused. Tänu vastupidavale akule ning kiirele laadimisele on telefon käepärast igas olukorras.

HUAWEI Pura P70 Pro must versioon on Eestis saadaval hinnaga 1199 €.

Tagasi üles