Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Huawei tõi Eestis müügile oma uue tippmudeli Pura 70 Pro

Copy
Huawei Pura 70 Pro on nüüd ka Eestis saadaval ja DXOMarki mobiilikaamerate edetabeli järgi teeb praegu kõige paremaid mobiilipilte.
Huawei Pura 70 Pro on nüüd ka Eestis saadaval ja DXOMarki mobiilikaamerate edetabeli järgi teeb praegu kõige paremaid mobiilipilte. Foto: Huawei

USA sanktsioonide käes alates 2019. aasta maist vaevlev Hiina tehnoloogiafirma Huawei tõi kuu aega tagasi Euroopas müügile oma uue tipptelefoni, nüüd kuulutati see välja ka Eesti turu jaoks. Pura 70 Ultra on kaamerate ja nutiseadmete hindaja DXOMarki poolt nüüd tunnistatud maailma parimaks kaameratelefoniks, tõrjudes troonilt seal enne püsinud samuti Hiina tootja mudeli Honor Magic v6 Pro.

Ehkki meile jõudis uus seeria alles äsja, on Aasias seda müüdud alates aprillist, mil telefonid välja tulid, juba rohkem kui kaks miljonit. Kokku on seerias neli erinevat mudelit: Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ ja Pura 70 Ultra. Just see viimane pälvis aegade parima kaamera tiitli. 

Varem oli Huawei mobiilidel P-seeria, mis nüüd nimetati ümber «Puraks».

Eestis tutvustati neist neljast mudelit Huawei Pura 70 Pro, millel on samuti tipptasemel kaamera, sarnane disain ja korralik jõudlus, mille tagab Huawei arendatud kiibistik Kirin 9010. See põhineb väidetavalt Hiina kiibitootja SMIC 7 nm tehnoloogial. Lisaks on uuendatud laadimistehnoloogiat, mis laseb mobiili «pooltäis» laadida 15 minutiga.

Uue nutitelefoni põhikaamera on varustatud 1/1,3-tollise sensoriga ning sellel on mobiili kohta väga suur ava – F1,4, mis aitab ühtviisi paremini pildistada nii bokeh-efektiga ehk väiksema teravussügavusega kui ka teha hämaramas paremaid klõpse.

Liikuvad pildid ja supermakro

Tehnoloogiaekspert ja Huawei koolitusjuht Jekaterina Mishina sõnul on see nutitelefon hakkama saanud ka kvaliteetselt liikuvate objektide pildile püüdmisega: «Näiteks fotod jooksvast lemmikloomast või sportlastest võistlustel on selgemad kui kunagi varem.»

Selline näeb välja kaamera taga olev «mitmekorruseline» kaamerakõrgendik, et mahutada õhukesse korpusse suurte kaamerasensorite optika. Sinna mahub ka objektiivi Ultra mudeli hammasratasmehhanism.
Selline näeb välja kaamera taga olev «mitmekorruseline» kaamerakõrgendik, et mahutada õhukesse korpusse suurte kaamerasensorite optika. Sinna mahub ka objektiivi Ultra mudeli hammasratasmehhanism. Foto: Huawei

Mishina sõnul on mujal maailmas paljude kasutajate lemmikfunktsiooniks juba saanud ülima valgustundlikkusega Super Macro režiim: «See lubab pildistada kuni 5 cm kauguselt terava fookusega. Lisaks on kaameral 35-kordne suumiga supermakro funktsioon, mis laseb jäädvustada mikroskoopilisi detaile. Piisab sellest, kui minna kaameraga väikese objekti lähedale ning aktiveerida suumifunktsioon nägemaks, kuidas kaamera suudab esile tuua objekti kõige peenemad detailid. Näiteks suudab makrokaamera näidata isegi peeneid sipelga kontuure õielehel.»

Pool akut täis 15 minutiga

Kuigi Huawei Pura 70 Pro korpuse paksus on vaid 8,4 mm, mahutab see endasse tavalisest võimsama 5050 mAh aku.

«Suuremahuline aku toetab kiiret 100 W juhtmega ja 80 W juhtmevaba laadimist, tagades sellega telefoni pika kasutusaja ilma, et oleks vaja teha kompromisse seadme kaalu ja mõõtmete osas. Sealjuures kasutades 80 W juhtmevaba laadimist, suudab nutitelefon saavutada 50% laetuse vaid 15 minutiga,» sõnas Mishina.

Ekraan on 6,8 tolline ehk üsna suur, pakub heledust 2500 nitti (üsna rekordiline) ning eraldusvõimet 1260 x 2844 pikslit.

Vastupidavuses osas oleme me harjunud kaubamärgiga Gorilla Glass, kuid Huawei puhul on ka see asendatud Hiina analoogiga: Kunlun Glass tagab seadmele suurema kukkumis- ja kriimustuskindluse. Korpus on veekindel ja vastab IP68 standardile.

Kõik neli nurka on mobiilil veidi kumerad, mis pakub paremat kasutusmugavust ning on ka visuaalselt kenam.

Võrreldes Ultraga on Pro-mudelil veidi vähem mälu (12 GB), veidi väiksem aku, veidi kehvem kaamerakomplekt (väiksema sensoriga lainurk- ja telefoto kaamera) ning muidugi odavam hind (Eestis ca 1200 eurot).

Huawei telefonidele kehtib endiselt USA kaubandusembargo, mis tähendab, et neis ei tööta Google´i teenused, ehkki tootja ise on leidnud sellele alternatiive oma äpipoe ja kolmandate osapoolte rakenduste kaudu. Enamiku levinud äppidest saab tööle, kuid natuke teistmoodi, kui Androidi kasutajad on uute rakenduste installimisel harjunud.

Tagasi üles