Päevatoimetaja:
Kaido Einama

SKANDAAL: kurikuulsale striimerile said saatuslikuks alaealisele saadetud sõnumid

Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

Neli aastat tagasi plahvatas uudispomm, kui voogedastusplatvormi Twitch.tv toonane suurstaar Dr Disrespect platvormilt ootamatult igavese keelu sai. Keelu põhjus jäi siis saladuseks, ent on nüüd ilmsiks tulnud ning koheselt ka mehe elu järjekordselt uppi löönud.

Dr Disrespect, kodanikunimega Herschel «Guy» Beahm IV rikkus 2020. aastal väidetavalt platvormi reegleid.

Twitchi esindajate sõnul viidi ellu «asjakohased meetmed, kui meil on tõendeid selle kohta, et striimer on tegutsenud meie kogukonna juhiseid või teenusetingimusi rikkudes ... olenemata tema staatusest või silmapaistvusest kogukonnas.»

Beahm kaebas platvormi 2021. aastal kohtusse, ent see lahenes kohtuväliselt. Kumbki osapool ei leidnud enda käitumises või otsuses vigu.

Hiljuti kirjutas aga Twitchi endine töötaja, et üks konkreetne striimer (hilisemad raportid kinnitasid, et tegu on Beahmiga) sai platvormil keelu, kuna avastati, et ta kasutas Twitchi vestlusäppi Whisperit, et saata alaealisele seksuaalse sisuga sõnumeid.

Lisaks olevat mees plaaninud eelmainitud alaealisega kohtumist.

Beahm ise väidab, et pole midagi valesti teinud. Kõlanud süüdistusi ta otseselt ümber ei lükka.

Siiski on aga süüdistused piisavad selleks, et Beahm peab hüvasti jätma 2021. aastal enda asutatud mängustuudioga Midnight Society. 

«Reede õhtul saime teada süüdistusest ühe meie kaasasutaja Guy Beahmi ehk Dr Disrespecti vastu,» kirjutatakse stuudio Xi (endine Twitter) kontol.

«Eeldasime tema süütust ja hakkasime asjaosalistega rääkima. Selleks, et säilitada oma põhimõtted ja standardid stuudio ja üksikisikuna, oli meil vaja tegutseda. Sel põhjusel lõpetame oma suhte Guy Beahmiga.»

Beahm andis aga oma hiljutises otseülekandes mõista, et kavatseb striimimisest pausi teha või isegi selle sootuks lõpetada.

Märksõnad

Tagasi üles