Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Selgus põhjus, miks «GTA 5» loopõhised lisapakid kunagi ilmavalgust ei näinud

Copy
Foto: Rockstar Games

Aastal 2013 ilmavalgust näinud märulimäng «GTA 5» on üks aegade edukamaid mänge. Kui mängurid omal ajal teose loo läbi olid teinud, jäid nad huviga ootama, millal jõuavad kohale loopõhised lisapakid. Need jäid aga tulemata.

Nüüd on selgunud põhjus, miks arendaja Rockstar Games lisapakke valmis ei teinud. Tegemist on millegagi, mida kõik juba ammu olid kahtlustanud. Lisapakkidele sai saatuslikuks just edukus.

Nimelt kujunes mängu jõudnud võrgupõhine mitmikmänguosis «GTA Online» niivõrd suureks hitiks, et kõik muud plaanid tühistati.

«Kui «GTA Online» välja tuli, tõi see nii palju raha sisse ja inimestele meeldis see nii väga, et oli raske väita, et eraldiseisev lisapakk selle edukust ületaks,» sõnas Rockstar Gamesi endine töötaja Joseph Rubino hiljutises intervjuus.

«Praegu tagasi vaadates ütleksin, et tõenäoliselt oleksime võinud teha mõlemat, kuid see oli nende äriotsus ja ma olin selle pärast pisut ärritunud,» lisab mees.

Rubino väitel kulutas Rockstar loopõhise lisapaki peale üpris suure summa. Täiesti raisku raha ei läinud, sest paljud ideed jõudsid lõpuks «GTA Online'i».

Lisapakk oleks keskendunud Trevori tegelaskujule ning oleks rääkinud loo sellest, kuidas ta teeb FBI heaks tööd. Rubino sõnul oli umbes pool lisapakist valmis, kui see «pausile pandi».

Märksõnad

Tagasi üles