Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Xboxi hämmastav strateegia – hinnad tõusevad, aga mänge jääb vähemaks

Copy
Foto: Microsoft / Pixabay.com

Tänavu tundub olevat vähe päevi, mil Microsofti mänguosakond pole korralikult ämbrisse astunud. Aastat alustati korraliku tööjõukärpega, kevadel aga suleti mitu auhinnatud stuudiot. Nüüd on astutud järgmine samm.

Seekordseks murekohaks on Microsofti kuutasupõhine mänguteenus Xbox Game Pass (ning selle arvutipõhine alternatiiv PC Game Pass). Nimelt kuulutas kompanii värskelt välja, et teenuse hinnad tõusevad.

Aga ärge muretsege, hinnatõusuga kaasnevad ka «hüved» – nimelt muutub kõik varasemast veelgi segasemaks ning mänge on vähem!

Game Passi üldiseks tõmbenumbriks on olnud asjaolu, et teenuses on sadu mänge, mida kehtiva tellimuse ajal alla laadida ja mängida saab. Lisaks sellele on kõik Microsofti enda mängud saadaval kohe ilmumispäevast alates.

Nüüd leiame end aga olukorrast, kus teenuse erinevate versioonide hinnad küll kerkivad, ent ilmumispäeval teenusesse jõudvad mängud pole kõigi jaoks saadaval. 

Mõned teenused ei muutu, ent hinnad kerkivad ikka

Mängude kadumine ei puuduta PC Game Passi (hind u 11 €) ega Xbox Game Pass Ultimate'i (hind u 19 €). 

Xbox Game Pass for Console (hind u 10 €) teenus kaob uute kasutajate jaoks ära, ent seniste omanike jaoks mängud ära ei kao.

Antud teenus asendatakse uute kasutajate jaoks Xbox Game Pass Standard nime kandva vastega, mis ei sisalda ilmumispäeva mänge ega ka näiteks pilveteenuse võimalust. Hind on aga krõbedam – u 14 eurot.

Suurimaks vaheks uue ja vana teenuse vahel on asjaolu, et Standard sisaldab ka võimalust võrgus mängida.

Olemasolev Xbox Game Pass Core'i (mis sisaldab käputäit Game Passi mänge ja võrgus mängimise võimalust) kuuhinnaks jääb u 9 €. Küll aga kerkib aastane tellimus (55 €pealt tervelt 70 € peale).

Hinnatõus algab uute kasutajate jaoks kehtima 10. juulist, olemasolevad kasutajad peavad rohkem maksma alates septembrikuust.

Täpsem info Xboxi kodulehel.

Tagasi üles