Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Eleport avas 47 uut elektriautode laadimispunkti

Copy
Eleporti kiirlaadija Raudalu Konsumis.
Eleporti kiirlaadija Raudalu Konsumis. Foto: Eleport

Kesk- ja Ida-Euroopa juhtivaid elektriautode avaliku laadimistaristu ettevõtteid Eleport on viimase kahe kuu jooksul avanud Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas kokku 47 uut elektriautode laadimispunkti. Koos uute asukohtadega on Eleportil nelja riigi peale punktides kokku üle 860 laadija, neist on Eestis 211 laadijat.

Eestis avati kõige värskemalt 100 kW kiirlaadija Narvas, Lätis avati A7 ostukeskuses 300 kW ülikiirlaadija, Leedus 200 kW ülikiirlaadija ning Poolas 39 poolkiirlaadijat. Eleporti kasvujuht Raul Potisepp ütles, et iga uue laadija paigaldamine on ettevõttel kaalutletud otsus ning rajamisel ei arvestata vaid olemasolevate elektrisõidukitega vaid ka autopargi kasvuga.

Võttes Tallinnast suuna Klaipeda lähistel asuva Nida düünide peale piisab tänapäevase elektriautoga vaid ühest laadimisest. Eleport pakub teekonnal laadijaid Pärnus, vahetult pärast Eesti-Läti piiri, Riias, Šiauliais ning Klaipedas. Teekonnale jääb mitmeid kiir- ning ülikiirlaadijaid. Uued laadijad leiab mugavalt üles Eleporti mobiiliäpist, kaardirakendusest maps.eleport.com ning enamike autotootjate GPS-navigatsioonisüsteemidest.

Koos uute asukohtadega on Eleportil nelja riigi peale punktides kokku üle 860 laadija.
Koos uute asukohtadega on Eleportil nelja riigi peale punktides kokku üle 860 laadija. Foto: Eleport

Potisepa kinnitusel on Eleportil veel käesoleval aastal plaanis avada mitmeid uusi asukohti kõigis neljas riigis. Tagasiside klientidelt on näidanud, et hoolimata levinud müütidest võetakse elektriautodega ette pikemaid ringreise, mille käigus külastatakse korraga mitut riiki. Eleporti eeliseks on, et klient saab Baltikumi üleselt laadijate kasutamiseks kasutada ühte äppi ja laadimiskaarti. Potisepa sõnul on see eriti kasulik puhkuste perioodil, mil võetakse autodega ette Baltikumi üleseid ringreise. Klientide jaoks, kes ei soovi Eleporti äppi ega laadimiskaarti kasutada on loodud kaardimakse võimalus.

Tagasiside klientidelt on näidanud, et hoolimata levinud müütidest võetakse elektriautodega ette pikemaid ringreise, mille käigus külastatakse korraga mitut riiki.

«Alustasime tegevust eesmärgiga rajada Eestisse moderne laadimisvõrgustik. Oleme seda suutnud tänaseks teha, mitte vaid koduriigis vaid kõigis kolmes Balti riigis. Näeme, et klientidele läheb korda, kui nad saavad kasutada ühe teenusepakkuja laadijaid mitmes riigis. Seetõttu oleme veelgi tõsisemalt võtnud plaani järgmised laienemised,» avas Potisepp kaarte ettevõtte lähitulevikust.

Eestis on hiljuti avatud kolm 100 kuni 150 kW kiirlaadijat. Need asuvad Narva Astri Keskuses, Tallinn-Viljandi maantee äärses Raudalu Konsumis ning Tartu Veeriku Selveris. Lätis paigaldati Riias asuva A7 ostukeskuse parklasse 300 kW ülikiirlaadija ning Leedus täiendati avalikku laadimisvõimalust Vilniuses asuvas Mandarinase ostukeskuses 200 kW ülikiirlaadijaga. Suve jooksul on Poolas täiendatud võrgustikku 39 asukohas kuni 22 kW poolkiirlaadijatega.

Valik Eleporti uusi laadijaid:

Eesti

· Astri Keskus, Narva 2 x 100 kW CCS kiirlaadija, 1 x 50 kW ChaDeMo kiirlaadija

· Raudalu Konsum 2 x 100 kW CCS kiirlaadija, 1 x 50 kW ChaDeMo kiirlaadija

· Veeriku Selver, Tartu 2 x 150 kW CCS kiirlaadija, 1 x 50 kW ChaDeMo kiirlaadija, 2 x 22 kW poolkiirlaadija

· Tammsaare Ärikesus, Tallinn 2 x 30 kW CCS kiirlaadija, 2 x 11 kW poolkiirlaadija

· Paide Ärihoone 2 x 22 kW poolkiirlaadija

Läti

· A7 ostukeskus, Riia 3 x 300 kW CCS ülikiirlaadija, 1 x 50 kW ChaDeMo kiirlaadija

· Urban Stock, Riia 8 x 22 kW poolkiirlaadija

Leedu

· Mandarinas ostukeskus, Vilnius 3 x 200 kW CCS ülikiirlaadija, 1 x 50 kW ChaDeMo kiirlaadija

Poola

· 28 asukohas Bytomi linnas kuni 22 kW poolkiirlaadijad

· Kahes asukohas Poznańis 22 kW poolkiirlaadijad

· 9 asukohas Ruda Śląska linnas kuni 22 kW poolkiirlaadijad

Tagasi üles