Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Sony tutvustas oma enimmüüdud peegelkaamera teist põlvkonda ZV-E10 II (1)

Copy
Suuri kaameraid kasutatakse endiselt, nende põhituruks on paremat kvaliteeti ihkavad video- ja pildiblogijad ning suunamudijad. Sony väljastaski just nendele mõeldud populaarse mudeli järeltulija ZV-E10 II.
Suuri kaameraid kasutatakse endiselt, nende põhituruks on paremat kvaliteeti ihkavad video- ja pildiblogijad ning suunamudijad. Sony väljastaski just nendele mõeldud populaarse mudeli järeltulija ZV-E10 II. Foto: Sony

Vaatamata mobiilide headusele on peegelkaameratel endiselt oma nišš ja Sony on saavutanud selles üsna juhtiva positsiooni. Uus ZV-E10 II on seni enimmüüdud ZV-E10 peegelkaamera teine põlvkond, mis mõeldud sisuloojatele, kes ongi see sektor, kuhu Jaapani tootja oma vastavaid tooteid sihib.

Esimene ZV-E10 on olnud Sony ZV sisuloojatele suunatud kaameraseeria põhimudel, mis pakkus lihtsat, kompaktset ja mitmekülgset tööriista mis tahes tasemel sisuloojatele nii piltide kui videote tegemiseks. Uus ZV-E10 II säilitab kõik need tuntud funktsioonid nagu Creative Looks, Product Showcase Setting, Background Defocus ja varieeruva nurgaga klappekraan ning täiendab neid, suurendades kasutusmugavust.

ZV-E10 II sisemist riistvara on võrreldes eelkäijaga täiustatud uue 26-megapikslise Exmor R CMOS kaamerasensoriga ja Sony uusima BIONZ XR pilditöötlusmootoriga.

Selle mudeli täiendavate uuenduste hulka kuuluvad veel täiustatud autofookuse ja videote filmimise võimalused: Cinematic Vlog Setting filmilikumaks salvestuseks, uus vertikaalformaadis kasutajaliides (UI) püstformaadis filmimiseks, uuendatud suure mahutavusega Sony Z aku parema vastupidavuse tagamiseks (kuni 195 minutit videosalvestust ühe laadimisega) ja täiustatud ühenduvus kaamerast internetti otseülekandeks ja andmeedastuseks.

Foto: Sony

Teravustamine toimub 759-punktilise fokaaltasapinna faasituvastusega autofookusega koos reaalajas silmade autofookusega inimese, looma või linnu silkmatuvastusega. Exmor R CMOS sensor pakub tundlikkust ISO vahemikus 100 kuni 32000.

Kaameraga sobivad vahetatavad APS-C objektiivid, seega ühilduvad on enam kui 70 Sony E-mounti kinnitusega objektiivi.

5,6K kvaliteediga ülediskreetimisega saab aga suure hulga teavet 4K-eraldusvõimega videokaadriteks, mille lõplikud pikslid arvutab välja kaameratarkvara. Kaadrisagedus on kuni 60 k/s.

Aktiivse režiimi elektrooniline pildistabilisaator kasutab güroskoopi ja täiustatud algoritmi, et täpselt mõõta ja kompenseerida kaamera värinat, pakkudes stabiliseerimist nii 4K filmimisel kui pildistamisel.

Seade on kompaktne ja kerge ning mahub hõlpsasti ühte kätte, kaaludes umbes 377 grammi.

Foto: Sony

Lisaks tutvustas Sony E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II objektiivi, mis on kompaktne APS-C võimsusega suumobjektiiv. See on saadaval eraldi või osana ZV-E10 II kaamerakomplektist. Uuendatud komplektobjektiiv on kerge ning pakub võrreldes esimese põlvkonna mudeliga paremat autofookust (AF) ja videoteadlikkust.

ZV-E10 II ja E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II on saadaval 2024. aasta juuli lõpus. ZV-E10 II maksab 1100 eurot, E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II objektiiv 330 ning kaamera ja objektiivi komplekt 1200 eurot.

Tagasi üles