Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Elon Musk teatas Xis, et toetab nüüd täielikult Donald Trumpi (4)

Copy
Miljardär Elon Musk, kes juhib Teslat ning kellele kuulub ka sotsiaalmeediaplatvorm X, otsustas nüüd asuda toetama kindlat presidendikandidaati. Oma kontol säutsus ta ka «lendavast kaitseülikonnast», mis vajab nüüd valmis tegemist.
Miljardär Elon Musk, kes juhib Teslat ning kellele kuulub ka sotsiaalmeediaplatvorm X, otsustas nüüd asuda toetama kindlat presidendikandidaati. Oma kontol säutsus ta ka «lendavast kaitseülikonnast», mis vajab nüüd valmis tegemist. Foto: ALAIN JOCARD

Sotsiaalmeediaplatvormi X omanik ja tehnoloogiamiljardär Elon Musk teatas üsna kohe pärast presidendikandidaat Donald Trumpi tapmiskatset, et on nüüd täielikult tema pooldaja ning lubas ka rahaliselt aidata.

Elon Musk andis oma sotsiaalmeediaplatvormil X teada kindlast toetusest Donald Trumpile tema taaskandideerimisel kohe pärast seda, kui endise presidendi kampaaniaüritusel Pennsylvanias kostsid lasud. Trump viidi lavalt salateenistuse saatel minema ning tema nägu oli verine.

Sel laupäeval kirjutas Musk Xis: «Toetan täielikult president Trumpi ja loodan tema kiirele paranemisele.»

Mõni minut hiljem postitas Musk taas, täpsustades: «Viimati oli Ameerikal selline tugev kandidaat Theodore Roosevelt

Xi (endise Twitteri) omanik jagas ka fotot, kus Trump tõstab verise näoga rusikat, samal ajal kui salateenistuse agendid teda ümbritsevad, kirjutab Wired.

Musk pole enam ametlikult neutraalne

Musk tegi reedel annetuse Trumpi toetavale America PACile, teatas Bloomberg. Annetuse summat ei täpsustatud. America PAC on kohustatud oma annetajad avalikustama järgmise nädala lõpuks.

Muski reedene annetus oli aga tema esimene konkreetne toetus selles presidendi valimistsüklis pärast seda, kui ta keeldus mitmetes intervjuudes toetamast ühtegi kindlat presidendikandidaati.

Märtsis ütles Musk endisele CNNi uudisteankrule Don Lemonile, et ta kaldub pigem eemale president Joe Bidenist, kui temalt küsiti eelistatud kandidaadi kohta.

Lendav kuulikindel ülikond presidendile

Musk käis peale atentaati välja ka ühe uue tehnoloogilise idee inspireerituna hiljutistest sündmustest, vastates oma Twitteri jälgijale:

Samas hoiatati ka Elon Muski ennast, et temagi elu võib olla ohus, refereerib Business Insider Xi postitusi.

Selle peale lubaski tehnoloogiavisionäär hakata mõtlema koomiksitest ja ulmefilmidest nähtud lendavale kaitseülikonnale.

Salateenistuse juhtidel soovitas ta aga juhtunu pärast tagasi astuda, kirjutab New York Times.

Tagasi üles