Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Katseaeg edukas! GamerLegion pani Eesti «CS2» mängija lauale põhilepingu

Copy
Andreas «aNdu» Maasing MängudeÖÖ 2023 «Counter-Strike» turniiril
Andreas «aNdu» Maasing MängudeÖÖ 2023 «Counter-Strike» turniiril Foto: Rene Lutterus

2023. aasta Pariisi Majori hõbemedalist GamerLegion hõikas oma sotsiaalmeedias välja sõnumi, mis rõõmustab paljusid kodumaiseid e-spordi fänne. Aprillis meeskonnaga liitunud Andreas «aNdu» Maasingu prooviperiood osutus edukaks ja sõlmiti uus leping.

Maasingu ja GamerLegioni koostöö sai tegelikult alguse juba 2023. aasta novembris, kui tollasest Eesti tugevaimast tiimist sYnckist lahkunud aNdu leidis uue leivaisa GamerLegioni akadeemia tiimi näol.

Kuigi akadeemias veedetud aja jooksul sai aNdu asendusmängijana korra ka põhitiimis särada, siis tõsisem edu saatis eestlast alles käesoleva aasta aprillis. Legioni koosseisust lahkusid mängijad acoR ja Keoz, nende asemele toodi aga kaks noormängijat: sl3nd ja aNdu.

Esimesed kolm kuud põhitiimis oli aNdu jaoks katseperiood. Üllatuseks paljudele osutus Maasing tiimi eest mängides aga väga resultatiivseks.

«Minuga taheti juba varem lepingut sõlmida, aga kuna Isak «isak» Fahlén lahkus, siis pidin tema positsiooni võtma ja poldud kindlad, kas ma ikka saan hakkama.» ütleb Maasing ise.

MängudeÖÖ 2023 - Andreas «aNdu» Maasing
MängudeÖÖ 2023 - Andreas «aNdu» Maasing Foto: MängudeÖÖ - Rene Lutterus

Maasing sai aga väga hästi hakkama. Hetkel on aNdu keskmine HLTV reiting tiimi eest 1.11 ja sellest kõrgem on ainult Henrich «sl3nd» Hevesi reiting – 1.15.

Maasing on praeguseks koos GamerLegioniga maha pidanud ka oma karjääri esimesed suurturniirid. Kevadel osaleti ESL Pro League 19. hooaja tiitliheitluses ja järgmisena saab aNdut maailma staaridega rinda pistmas näha juba juuli lõpus, kui mängitakse BLAST Fall Groups 2024 turniir.

GamerLegion on tuttav nimi praktiliselt igale «CS2» e-spordihuvilisele. Tiimi ajaloo kõige suurem tuntus saavutati 2023. aastal, kui täiesti ootamatult suudeti end Majori, ehk «CS2» mõistes maailmameistrivõistluste finaali mängida.

Legioni ridades on läbi ajaloo mänginud sellised staarid nagu ScreaM, mezii, iM, siuhy ja Snax. Viimane lahkus GamerLegionist alles juuli alguses ja liitus maailma parimate hulka kuuluva G2 tiimiga. Nüüdsest kannab aNdu meeskonna ajaloos suurnimedega võrdset rolli.

Kevin «HS» Tarn keskel mängimas Postimees e-sport turniiril võistkonna SC-esports ridades
Kevin «HS» Tarn keskel mängimas Postimees e-sport turniiril võistkonna SC-esports ridades Foto: Andri Allas

Samuti on 2019. aasta märtsist kuni septembrini GamerLegionis mänginud ka eestlane Kevin «HS» Tarn.

Tagasi üles