Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Robin Kool osaleb e-spordi maailmameistrivõistlustel

Copy
Robin Kool (paremalt esimene) ja FaZe Clan
Robin Kool (paremalt esimene) ja FaZe Clan Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Esports World Cup 2024 on Saudi-Araabias toimuv suurejooneline turniir, kus e-sportlased üle maailma võistlevad üksteise vastu 21 erinevas videomängus. 17. juulil saab alguse «CS2» turniir, millest võtab osa ka eestlane Robin «ropz» Kool.

Turniir, mille raames jagatakse auhinnarahadena laiali rekordilised 62,5 miljonit dollarit, sai alguse juba juuli esimestel päevadel. Praeguseks on selgunud mängude «Free Fire», «Mobile Legends: Bang Bang», «League of Legends» ja «Call of Duty: Warzone» meistrid.

Turniiri üldtabelit juhib kodupubliku ees mängiv Falcons, kes võitis «Free Fire» ja «Call of Duty» turniiride esikoha ja «Mobile Legends: Bang Bang» hõbemedali.

«CS2» turniirist võtab kokku osa 15 tiimi, neist kaheksa kuuluvad HLTV edetabeli 10 parima hulka. Robin Kooli ja FaZe Clani esimeseks vastaseks saab Austraalia tiim FlyQuest ja kohtumine ei tohiks FaZe’ile suuri probleeme valmistada.

Hetkel HLTV hinnangul maailma paremuselt neljas tiim FaZe Clan kuulub turniiri favoriitide hulka. Nende suurimad konkurendid on Spirit, Mouz ja Vitality.

«CS2» turniiri auhinnafond on miljon dollarit, mis jääb viimasele Kopenhaageni Majorile kergelt alla.

Võimalus ühiselt vaadata

20. juulil toimub Tallinnas «CS2» turniiri ühisvaatamine. OlyBet Bar & Grill spordibaaris saab kaasa elada poolfinaali kohtumistele.

Foto: OlyBet

Enne ja pärast mänge toimub kohapeal ka paneelvestlus, kus Eesti e-spordi asjatundjad Hannes Stalde, Ago Ahas ja Steven Tiirik jagavad muljeid nii «CS2» turniirist kui ka kogu Esports World Cup üritusest üldiselt.

Paneelvestlus saab alguse kell 17.00 ja esimene poolfinaal 17:45. Ühisvaatamise ürituse detailsema kirjelduse ka Facebookist.

Tagasi üles