Päevatoimetaja:
Kaido Einama

UUS STAAR? 21aastane eestlane liitus maailmakuulsa «CS2» tiimi akadeemiaga

Copy
Enri «xezr» Jõgi Eesti võistkonna sYnck liikmena OlyBet Baltics turniiri finaalis
Enri «xezr» Jõgi Eesti võistkonna sYnck liikmena OlyBet Baltics turniiri finaalis Foto: Postimees e-sport

Hetkel maailma tiimide edetabeli kuuendal kohal asetsev G2 teatas sotsiaalmeedias akadeemia tiimi loomisest. Rahvusvahelise meeskonna mängijate hulka kuulub ka 21-aastane eestlane Enri «xezr» Jõgi.

Kuulujutud G2 akadeemia loomise ja selle kohta, et Jõgi sellega liitumas on, liikusid ringi juba aprillis. Siiski võttis protsess pikalt aega ja ametliku teadaande postitas tiim sotsiaalmeediasse alles 17. juulil.

HLTV andmetel pole Jõgi varem ühtegi välismaa tiimi esindanud. Tema esimene ja seni ainukene profitiim oli sYnck, mille koosseisus ta oli 2023. aasta novembrist kuni tiimi tegevuse lõpetamiseni.

Eesti seni ainukese profitiimiga liitus xezr pärast seda, kui Andreas «aNdu» Maasing lahkus, et liituda GamerLegioni akadeemiaga. Tänaseks päevaks mängib aNdu juba GamerLegioni põhitiimis.

Akadeemia näol, mis kannab nime G2 Ares, on tegu väga rahvusvahelise tiimiga.

Eesti «CS2» huvilistele võib tuttav nimi olla näiteks leedukas Vilius «tAk» Keserauskas, kes osales LT5 ridades 2023. aasta lõpus toimunud OlyBet Baltics Cup turniiril ja mängis seal ka sYncki ja Enri Jõgi enda vastu. Kohtumine lõppes leedukate võiduga.

G2 Ares treeneriks on samuti Eestiga seotud serblane Nestor «LETN1» Tanić. Viimane tiim, mida LETN1 juhendas, oli Hiina meeskond TYLOO ja selle tüüris ta HLTV 30 parima hulka.

Serbia mängija ja treeneri esimeseks juhendatavaks tiimiks HLTV andmetel oli aga Eesti tiim SC – sama meeskond kelle mängijatest pandi hiljem kokku sYnck. Siiski oli LETN1 SC eesotsas vaid kaks nädalat, kuni asus juhendama TYLOO meeskonda.

G2 põhitiimi näol on tegu «Counter-Strike’i» ajaloo ühe kõige tuntuma ja tugevama meeskonnaga. Hetkel mängivad seal sellised superstaarid nagu NiKo, m0NESY, huNter- ja aNdu endine tiimikaaslane Snax.

Juuni alguses võitis G2 oma viimase suurturniiri IEM Dallase. 2021. aastal kaotas G2 Stockholmi Majori finaalis NaVi vastu.

Märksõnad

Tagasi üles