Päevatoimetaja:
Kaido Einama

690 KM SÕIDUULATUST Volkswageni ainus täiselektriline universaal ID.7 Tourer on nüüd Eestis saadaval

Copy
Foto: Volkswagen

Hetkel ainus täiselektriline universaalkerega sõiduauto Euroopas ID.7 Tourer on nüüd Eestis müügil. Sellel mudelil on rekordihõnguline kuni 690 km sõiduulatus ühe laadimisega ja ruumikas pagasiruum, mis mahutab kuni 1714 liitrit.

Uuel universaali klassi kuuluval elektriautol ehk rahvaliku hüüdnimega «elektrilisel Passatil» on palju mugavusfunktsioone, sealhulgas Wellnessi rakendus, uued sisustusmaterjalid, lisavarustuses panoraamkatus ja survepunktimassaažiga istmed.

ID.7 Tourer Pro

Uuel ID.7 Tourer Prol on 210 kW (286 hj) elektriajam ja 77 kWh (neto) energiasisaldusega aku. WLTP sõiduulatus on kuni 605 km.

ID.7 Tourer Pro tippkiirus küündib kuni 180 km/h ja auto suudab alalisvoolu kiirlaadimisjaamades laadida võimsusega kuni 175 kW. Sellise võimsuse juures on võimalik laadida aku 10–80% umbes 28 minutiga.

ID.7 Tourer Pro S – sõiduulatus ühe laadimisega kuni 690 km

Uus ID.7 Pro S versioonil on nüüd standardvarustuses 86 kWh aku (bruto 91 kWh). Alalisvoolu kiirlaadimisjaamades suudab sõiduk laadida võimsusega kuni 200 kW. Sellise võimsuse juures on võimalik laadida aku 10–80% umbes 26 minutiga.

Aku mahutavuse tõttu on sõiduulatus märgatavalt pikem – kuni 690 km.

ID.7 GTX Tourer – Volkswageni universaalkerega sõidukitest võimsaim

Nelikveoline ID.7 GTX Tourer mahutab viie inimesega pardal kuni 605 liitrit pagasit (tagaistmete seljatoed püstiasendis). Elektriauto kiirendab 0–100 km/h 5,5 sekundiga. Volkswageni läbi aegade kõige võimsama, 210 kW (286 hj) universaali WLTP sõiduulatus on kuni 584 km ja akut saab laadida 10–80% umbes 26 minutiga.

Alalisvoolu kiirlaadimisjaamades suudab sõiduk laadida võimsusega 200 kW, sama laadimisvõimsus on ka ID.7 Tourer Pro S-il.

Ruumikam pagasiruum

Kuni 1714-liitrise pagasiruumiga uus ID.7 Tourer on üks mahukamaid elektriautosid turul. Isegi viie inimesega pardal on kasutatav kuni 605-liitrine pagasiruumi maht (kui tagaistmete seljatoed on püstiasendis).

Foto: Volkswagen

Kuna pikk teljevahe, 2971 mm, on rakendatud peaaegu täielikult sõitjateruumi heaks, tähendab ID.7 Toureri 4961 mm üldpikkus tagaistmel reisijatele keskmisest rohkem jalaruumi.

Palju asju juba põhivarustuses

ID.7 Tourer paistab silma laia valiku põhivarustusega, tagades nii parema mugavuse ja ohutuse. Elektriautol on täiustatud funktsioonid nagu liitreaalsusega projektsiooniekraan (heads-up display), 15-tollise diagonaaliga puuteekraaniga navigatsioonisüsteem Discover Pro Max ja 360-kraadise ruumilise vaatega kaamera, mis hõlbustab võõrastes kohtades parkimist.

Lisaks tasub esile tõsta kahetsoonilist nutikate õhutusavadega automaatset kliimaseadet, juhtmevaba App-Connecti Apple CarPlay ja Android Auto ühendamiseks, piiratud keelevalikuga IDA hääleassistenti ja nelja USB-C liidest. Sõidukil on LED esi- ja tagatuled, soojendusega esiistmed, vargusvastane alarm, võtmeta sisenemine, vihmaandurid, mustad katusereelingud ja 19-tollised valuveljed.

Foto: Volkswagen

Kõik ID.7 Toureri versioonid on varustatud juhti abistavate süsteemidega, nagu adaptiivne püsikiirusehoidja (ACC), sealhulgas Lane Assist (reahoidmise süsteem), Side Assist (reavahetussüsteem), Car2X ohuhoiatussüsteem, dünaamiline liiklusmärkide kuvamine, Rear View (tahavaatekaamera süsteem) ja Light Assist (kaugtulede juhtimine).

Uued mugavusfunktsioonid

Muuhulgas on saadaval automaatselt juhitavad õhutusavad, lisavarustuses ergoActive istmed, millel on survepunktide massaaž ja (tippvarustustasemel istmel) automaatne kliimaseade. Wellness In-Car rakendus suurendab heaolu veelgi – sõitjate käsutuses on programmid Fresh Up, Calm Down, Smart Glass ja Power Break, samuti reguleeritakse sisevalgustust, heli, kliimaseadet, aga ka istmesoojendusi ja massaažifunktsioone.

Eestis algab uue ID.7 hind 63 150 eurost riigipoolset toetust arvestamata.

Foto: Volkswagen
Tagasi üles