Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Kahanenud kasum Nintendot ei häiri, optimistlik müügiprognoos jääb kehtima

Copy
Foto: pexels.com

Nintendo hiljutisest majandusaruandest selgus, et võrreldes eelmise aastaga on esimese veerandi tegevuskasum kokku kuivanud. Hiiglaslik kukkumine ei muuda aga tänavuse majandusaasta esialgset müügiprognoos.

Ettevõtte viimased majandustulemused, mis hõlmavad perioodi 2024. aasta aprillist juunini, näitavad, et ärikasum oli 54,5 miljardit jeeni (366 miljonit dollarit), mis on 70,6 protsenti väiksem, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Mängumüük konkreetsemalt kukkus 46,4 protsenti, kuid selle põhjustab eelkõige asjaolu, et mullu samal perioodil ilmus ülipopulaarsele mängule tehtud järjeosa «The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom».

Kõnealust teost on nüüdseks müüdud juba üle 20 miljoni eksemplari. 50 protsenti sellest aga saavutati juba kolme esimese päeva jooksul.

Nintendo sõnul on riist- ja tarkvara müük langenud, ent selle põhjused on igati arusaadavad. Lisaks juba mainitud mängule «The Legend of Zelda» aitas mullu müüginumbreid kergitada «Super Mario» animatsioon, mis uusi inimesi mängukompanii juurde meelitas.

Kõigest hoolimata ei muuda firma aga varem paika pandud müügiprognoosi. Nimelt loodab Nintendo tänavuse fiskaalaasta jooksul müüa kokku 13,5 miljonit Nintendo Switchi konsooli. Esimese veerandi jooksul müüdi neid 2,1 miljonit.

Switch sisenes tänavu oma kaheksandasse eluaastasse, mis tähendab, et seadme eluea lõpp terendab silmapiiril. Nintendo järgmine konsool kuulutatakse ametlikult välja hiljemalt 2025. aasta 31. märtsiks.

Tagasi üles