Reporter.ee: autosid müüakse juba peaaegu alla omahinna

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Motorsis müüakse autot Saab 9-5 varasemast poole odavamalt.
Viking Motorsis müüakse autot Saab 9-5 varasemast poole odavamalt. Foto: Reporter.ee

Autoturul on olukord läinud nii keeruliseks, et müüjad on valmis autodest loobuma alla omahinna.

Automüüjad on soodustusi pakkunud juba aastaid, kuid nüüd on hinnasoodustused ületanud sadade tuhandete kroonide piiri, vahendas Reporter.ee videolõik.

Näiteks müüakse Viking Motorsis Saab 9-5 varasemast poole odavamalt.

«Kogu see lõbu, mis praegu autoturul toimub, on kõik tänu tehasetoetusele,» rääkis Viking Motorsi müügikonsultant Richard Siil. «Meie anname omalt poolt allahindust ja tehas annab omalt poolt allahindlust. See nali kestab täpselt nii kaua, kuni ladudes on autosid.»

Autode müügi ja teenindusettevõtete Eesti liidu juhatuse liikme Arno Sillati sõnul sai kõik alguse juba 2007. aasta lõpust.

«Siis ju ennustati väikest tõusu aastaks 2008,» selgitas Sillat. «Mis välja tuli, oli tegelikult ju kolossaalne kukkumine. Sellist ei mäletagi, et oleks varem juhtunud. Aga plaanid olid tehtud, tellimusi tuli jätkata mingi ajani. Lõpuks sai siis midagi ära canceldada ehk siis aasta teisest poolest laod enam ei suurenenud.»

Silberauto müügidirektor Toomas Kreek usub, et enne uute autode hinnad ei rahune, kuni laod jälle tühjaks müüdud saavad. Mõni firma või lao tühjaks müüa ehk paari kuuga, mõnel aga võtab see rohkem aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles