Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Türgis keelati just see mängukeskkond, et kaitsta lapsi

Copy
Foto: Roblox Corporation

Mänguplatvorm Roblox on üks maailma populaarsemaid, meelitades iga päev ligi miljoneid mängijaid. Paljud neist on alaealised ning just nende kaitseks otsustas Türgi platvormi riigis keelustada.

Hiiglasliku mänguplatvormi üheks omaduseks on asjaolu, et iga kasutaja saab sellele ka ise sisu luua, nende hulgas ka eelmainitud alaealised. Platvormi ninamees Stefano Corazza on selle kohta öelnud, et põhimõtteliselt saaks väita, justkui kasutaksid nad lapstööjõudu.

Kuna tegemist on hoomamatult suure platvormiga, kaasneb sellega laste jaoks ka hulgaliselt ohtusid. Näiteks võivad nad juhtuda seksuaalse sisu peale (mis on platvormil tegelikult keelatud) või jääda küberkiusamise vm ohvriks.

Türgi noored selle pärast enam muretsema ei pea, kuna platvorm keelustati 7. augustil terves riigis.

Roblox: oleme üks turvalisemaid keskkondi

Roblox Corporation teatas, et töötab Türgi valitsusega, et keeld eemaldada. 

«Oleme veetnud pea 20 aastat, et muuta Roblox üheks turvalisemaks veebiplatvormiks meie kasutajate, eriti kõige nooremate jaoks, ning meie kasutajate ohutuse tagamine on meie tegevuse keskmes,» ütles Robloxi pressiesindaja portaalile Eurogamer.

«Austame seadusi ja määrusi riikides, kus tegutseme, ja jagame kohalike seadusandjate pühendumust lastele. Alustame koostööd, et tagada Robloxi taastamine Türgis niipea kui võimalik.»

Varem on Türgi keelu peale pannud ka Instagramile, kuid see võeti maha üheksa päeva hiljem.

Siiski võib Roblox olla ka kasulik. Haridus- ja noorteameti tellimusel on AS Postimees Grupp valmistanud õppematerjali noorsootöötajatele, kuidas integreerida mäng noorsootöö korraldamisse:

Märksõnad

Tagasi üles