Päevatoimetaja:
Kaido Einama

FaZe Clan ja ropz langesid Kölni miljoniturniiri konkurentsist

Copy
Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Kui enne IEM Cologne veerandfinaale julgeti vaikselt juba hõisata, et FaZe Clan on madalseisust välja ronimas, siis kaotus maailma edetabeli 19. meeskonna SAW vastu tõestas kahjuks vastupidist.

FaZe asub HLTV edetabeli 6. positsioonil ja nende jaoks on tegu praeguse koosseisu kõige madalama asetusega. Portugali au ja uhkus SAW asus aga 5. augustil alles sama edetabeli 29. kohal. Vaid kolm kohta kõrgemal kui eestlase Andreas «aNdu» Maasingu kodutiim GamerLegion.

FaZe Clan oli kogu kohtumise hädas. Esimene kaart, enda valitud Inferno kaotati 6:13. FaZe’i mäng meenutas midagi sarnast, kui märtsis kaotati Majori finaalis NaVi vastu samal kaardil 3:13. Ainult, et seekord oli NaVi asemel SAW, mis ei ole absoluutselt lohutav argument.

SAW’i poolt valitud Anubis suudeti läbi raskuste võita 13:11 seisuga ja otsustav kaart Nuke kujunes jälle FaZe’i poolt suureks (peaaegu) tagasitulekuks.

Poolaja kaotas FaZe ründaval poolel mängides 5-7 seisuga, mis Nuke’i üldist statistikat vaadates ei ole paha tulemus. Pärast poolaega suutis FaZe isegi püstoli ja selle järgse raundi võita, aga siis lagunes asi taaskord koost. SAW võitis kuuest järgnevast raundist viis ja läks 12 punktiga oma viimast raundi otsima.

FaZe suutis siiski taaskord kaotust vältida ja mängu lisaajale viia. Kuigi ühe nurga alt vaadates tundub see nagu midagi, mille üle rõõmustada, siis tegelikult on FaZe Clan kimpus tõsiselt palju ja väga kõikuva vormiga.

Kaotajate ringi finaali otsustavas kaardis võitis FaZe esimesel poolajal ainult ühe raundi ja enne seda mängus Falconsi vastu juhiti Dust2 kaardil mängu 8:0, aga asi lõppes lisaajaga.

Lisaaja SAW’i vastu FaZe loomulikult kaotas üldskooriga 14:16 ja seega lõppes ka nende teekond IEM Cologne turniiril.

SAW mängib nüüd 17. augustil kell 16:45 poolfinaalis Vitality vastu. Teise poolfinaali läks NaVi kõrvale Mouz, kes alistas veerandfinaalis G2 seisuga 2:0.

Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBeti kodulehelt SIIT.

Märksõnad

Tagasi üles