Päevatoimetaja:
Kaido Einama

IEM Cologne'i suurturniiri finaalis kohtuvad Vitality ja NaVi

Copy
Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Hetkel suurima käimasoleva turniiri «CS2» poolfinaalid kujunesid üsna ühepoolseks. Finaali tulemust ei julge aga keegi liiga kindlalt ennustada.

Esimese poolfinaali paari moodustasid Vitality ja SAW. Pärast võitu FaZe’i üle olid SAWi mängijad ja fännid küll enesekindlad, aga Vitality näitas hoopis teistsugust mängu, võrreldes raskustes oleva FaZe Claniga.

Hetkel HLTV edetabeli 3. kohal asuv Vitality võitis mõlemad kaardid ülekaalukalt. Esimese seisuga 13:6 ja teise 13:5.

Kuigi poolfinaalides jäi SAWi mäng üürikeseks, poleks nende fännid veel kuu aega tagasi eluilmas uskunud, et tiim nii kaugele jõuab. SAW oli ka turniiril ainukene mitte rahvusvaheline tiim.

Jäädes jagama 3. ja 4. kohta, võitis SAW 80 000 dollarit. See on tiimi ajaloo kõige edukam turniir.

2:0 seisuga lõppes ka teine poolfinaalikohtumine NaVi ja Mouzi vahel. Kuigi NaVi suutis kohtumise kahe kaardi jooksul lukku lüüa, polnud tegu lihtsa mänguga.

Esimese kaardi, Mouzi valitud Inferno, suutis NaVi läbi raskuste võita alles lisaajal seisuga 16:14. Pärast seda suunduti NaVi enda valitud kaarti Mirage, mille NaVi võitis küll normaalajal, aga siiski maksimaalselt tasavägise 13:11 seisuga.

Kahe kaardi kokkuvõttes võitis NaVi poolfinaalis vastast nelja raundiga ja sellest tasavägisemat võitu olla ei saa. Mouzi see paraku ei lohuta, sest ajalugu jääb seda kohtumist siiski lihtsalt 2:0 NaVi võiduna mäletama.

IEM Cologne 2024 finaal mängitakse NaVi ja Vitality vahel 18. augustil kell 18. Kihlveokontorid usuvad küll, et kohtumise võidab Vitality, aga maailma esinumber NaVi on end finaalides suurte tiimide vastu juba korduvalt tõestanud.

Omavahel pole finaalitiimid sel aastal veel kohtunudki. Viimati mängiti teineteise vastu mullu detsembris, kui BLAST World Finali raames Vitality poolfinaalis 2:0 seisuga NaVi kohvreid pakkima saatis.

Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, vaata koefitsiente OlyBeti kodulehelt SIIT.

Märksõnad

Tagasi üles