Päevatoimetaja:
Kaido Einama

IEM Cologne meistriks krooniti Vitality

Copy
Turniiri parimaks mängijaks kuulutati ei keegi muu kui aasta alguses maailma parimaks mängijaks nimetatud Mathieu «ZywOo» Herbaut
Turniiri parimaks mängijaks kuulutati ei keegi muu kui aasta alguses maailma parimaks mängijaks nimetatud Mathieu «ZywOo» Herbaut Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

15 000 fänni silme all mängitud «CS2» miljoniturniir IEM Cologne lõppes tasavägise finaali järel Vitality võiduga. Nelja kaardiga otsustatud finaali jooksul sai näha nelja lisaaega.

Et finaal saab olema tasavägine, oli selge juba enne kohtumise algust. Finaali eel hoidis NaVi maailma edetabelis esikohta ja Vitality oli nimistus kolmas.

IEM Cologne on endiselt üks neist vähestest turniiridest, kus finaalid mängitakse viiest parim formaadis. Seega kaardivalikuid tehes oli mõlemal meeskonnal võimalus valikust eemaldada vaid üks kaart. NaVi puhul oli see Vertigo ja Vitality eemaldas Ancienti.

Finaal oli algusest peale ülimalt tasavägine. Esimese kaardi võitis lisaaja abil Vitality. Teise kaardi võitis NaVi seisuga 13:10 ja kolmas kaart Mirage vajas võitja välja selgitamiseks lausa kolme lisaaega. Siiski võttis võidu lõpuks 22:20 seisuga Vitality.

Neljandaks kaardiks tundus, et NaVi vorm hakkab vaikselt raugema. Inferno esimese poolaja jooksul suutis NaVi võita ainult kaks raundi ja olukord tundus väga hapu.

Siiski hakkas NaVi teisel poolajal uuesti mängima, kuid kaardi alguses ära antud raunde oli lõpuks ikkagi liiga palju ja NaVi kaotas otsustava kaardi seisuga 9:13.

Seega kuulutati üldseisuga 3:1 IEM Cologne 2024 turniiri võitjaks Vitality. Kuigi meeskond on erinevatel turniiridel aktiivselt favoriidi koormat kandnud, oli tegu Vitality esimese tiitliga sel aastal.

Turniiri parimaks mängijaks kuulutati ei keegi muu kui aasta alguses maailma parimaks mängijaks nimetatud Mathieu «ZywOo» Herbaut. 23-aastase prantsale jaoks oli tegu juba karjääri 20. turniiri parima mängija tiitliga.

20 MVP tiitliga ZywOo möödus sellega Astralise legendist device’st ja on nüüd ühe tiitli kaugusel, et viigistada oma suurima konkurendi s1mple’iga. ZywOo õnneks teatas äsja s1mple, et ei plaani lähiajal profitasemel «CS2» juurde naasta.

Vitality võitis lisaks karikale ka 400,000 dollarit ja pääsme järgmise aasta alguses toimuvale IEM Katowice 2025 turniirile. NaVi pidi leppima 180,000 dollari suuruse auhinnarahaga. Samuti haaras Vitality NaVi käest ka HLTV edetabeli esikoha.

Maailmatasemel «CS2» ei kao IEM Cologne lõpuga aga kuhugi. Juba 21. augustil jätkavad paljud suurmeeskonnad BLAST Premier Fall Showdown turniiriga. Üritusest võtab osa nii Robin «ropz» Kool FaZe Clani ridadest, kui ka Andreas «aNdu» Maasing, kes esindab GamerLegion meeskonda.

Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, vaata koefitsiente OlyBeti kodulehelt SIIT.

Märksõnad

Tagasi üles