Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Virtuaalse vormelisõidu Eesti meistrivõistluste avaetapil domineeris üks mees

Copy
Foto: EVAL

Virtuaalse vormelisõidu Eesti meistrivõistluste hooaeg algas Virginia rajal. Rainer Talvar andis märku oma plaanidest, võites nii kvalifikatsiooni, eelsõidu kui ka finaali.

Ootamatult populaarne

Eesti meistrivõistlused virtuaalses vormelisõidus toimuvad tänavu neljandat korda. Sari kannab ametlikku nime EVAL F4 2024 ning koosneb taas seitsmest etapist.

Nagu mullugi, võisteldakse iRacingu keskkonnas vormel-4 (F4) klassi autodel. Ka võistlussüsteem on sarnane.

Igal etapil pääseb vabatreeningute põhjal kvalifikatsiooni 60 paremat. Kvalifikatsiooni põhjal jaotatakse võistlejad kahte eelsõitu, kummaski 30 võistlejat.

Mõlemast eelsõidust pääseb 15 esimest otse finaali. Ülejäänud saavad finaalikoha pärast võidelda veel lohutussõidus, kust finaali pääseb kuus esimest. 

Virtuaalse vormelisarja populaarsus on aastatega pidevalt kasvanud ning tänavu oli end avaetapi eel registreerinud koguni 73 sõitjat, neist 26 PRO-kategoorias.

Tänavu on varasemast kolmest meistrist rivis Risto Kappet (2022) ja Dmitri Janis (2023), eriti märkimisväärne on aga iRacingu maailma tippu kuuluva Rainer Talvari osalemine.

Võitjas polnud kahtlustki

Võistluseelsete vabatreeningute põhjal suurfavoriidi staatusse tõusnud Rainer Talvar kinnitas ootusi ka rajal, pannes kinni nii kvalifikatsiooni, eelsõidu kui ka finaali.

Nii asuski sarja liidriks Rainer Talvar maksimaalse 80 punktiga. Teisel kohal on tema meeskonnakaaslane Silver Tamm, kellele teised kohad eelsõidust ja finaalist annavad kokku 63 punkti.

Kolmas on Reno Kööts 58 punktiga, järgnevad väikeste vahedega Gert Raudsepp (45), Risto Kappet (44), Dmitri Janis (44) ja Juss Parek (42).

AM-kategooria liider on avaetapi järel Mario Kaunis, kes samuti teenis selles arvestuses maksimaalsed 37 punkti.

Meeskondlikult on Talvari ja Tamme tiim Charging Zebras bt BS + RDX samuti maksimaalsete punktidega (143) liider.

Köötsi ja Janise teenitud 102 punkti annavad nende meeskonnale TCM Pizzapoisid teise koha, Euronics STR on Raudsepa ja Kappeti 99 punktiga kolmas.

EVAL F4 2024 teine etapp sõidetakse 8. septembril Navarra ringrajal.

Märksõnad

Tagasi üles