Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Huawei plaanib järgmisel nädalal välja tuua kolmeks volditava nutitelefoni

Copy
Pildil on küll Huawei kaheks volditav mudel Mate X3, kuid juba nädala pärast võime ilmselt näha maailma esimest kolmeks volditavat ehk kahe ekraanihingega nutitelefoni.
Pildil on küll Huawei kaheks volditav mudel Mate X3, kuid juba nädala pärast võime ilmselt näha maailma esimest kolmeks volditavat ehk kahe ekraanihingega nutitelefoni. Foto: Huawei

Hiina tehnoloogiaettevõte Huawei teatas, et plaanib 10. septembril esitleda oma uut tippklassi nutitelefoni, mis on päev pärast Apple'i üritust, mille raames tuuakse igal sügisel välja uue põlvkonna iPhone'id ja muud seadmed koos uute tehisintellekti arendustega. 

Huawei tarbijatoodete gruppi juhtiv Richard Yu teatas ettevõtte foorumis, et ees ootav sündmus toob avalikkuse ette brändi «kõige juhtivama, innovaatilisema ja murrangulisema toote», mille arendamiseks ja elluviimiseks kulus viis aastat. Yu ei avaldanud täpsemaid üksikasju tulevase nutitelefoni kohta.

Bloomberg seostas aga sündmust maailma esimese kolmeks kokkuvolditava nutitelefoni esitlusega, mille kasutamisel oli väidetavalt nähtud ka Huawei juhti Yud.

See tippklassi toode mahutab tahvelarvuti suuruse ekraani tavalise nutitelefoni mõõtudesse, lisati Bloombergi uudises.

Foorumis kirjeldas Yu nutitelefoni kui «epohhi loovat toodet, millest teised on unistanud, kuid mida nad ei suuda toota».

Täna avaldati keskkonnas Weibo ka esimene «isutekitaja» video, mis vihjab uuele volditavale seadmele nimega Huawei Mate XT:

Kui kahe hingega telefon lahti voltida, siis avaneb kahe murdekohaga kümnetolline ekraan, mida saab kasutada tahvelarvutina või sülearvuti ekraanina, kui lisada eraldi klaviatuur. Hinged avanevad niimoodi:

 

Samas pole idee uus, kolmeks volditavat telefonimudelit on kontseptsioonina näidanud ka Samsung. Samuti on teised Hiina tootjad OPPO ja Tecno avaldanud oma plaane tulevikus selliseid seadmeid tootma hakata, kuid keegi pole veel ühegi konkreetse tootemudeliga avalikkuse ette tulnud, kirjutab Sammobile.

Selline näeb välja Tecno kontseptsioonmudel kolmeks kokkuvolditavast telefonist.
Selline näeb välja Tecno kontseptsioonmudel kolmeks kokkuvolditavast telefonist. Foto: Istituto Italiano di Tecnologia

Väidetava kolmeks kokkupandava nutitelefoni esitlemine on ilmselt rihitud meelega Apple'i üritusele järgnevale päevale. USA tehnoloogiafirma Apple plaanib järgmisel nädalal tutvustada oma uue põlvkonna tehisaru toega iPhone 16 seeriat.

2023. aastal tõusis Apple esimest korda Hiina nutitelefoniturul liidriks, kuid Huawei edestas Apple'it selle aasta alguses, kirjutab Mobile World Live.

Huawei nutitelefoniäri on USA kaubandussanktsioonide tõttu märkimisväärselt kannatanud alates 2019. aastast. Lisaks ei saa ettevõte kasutada Androidi operatsioonisüsteemi Google'i komponente ning on pidanud välja arendama oma Harmony OS-i ja alternatiivse Androidi äpipoe.

Tagasi üles