Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Leegiheitjaga varustatud robotkoer otsustas oma peremehe põlema panna

Copy
Hiina ettevõtte Unitree Robotics robotkoer Go2.
Hiina ettevõtte Unitree Robotics robotkoer Go2. Foto: dailymail.co.uk

Populaarne USA juutuuber Darren Jason Watkins Jr, tuntud ka kui IShowSpeed, on internetti riputanud video oma kohtumisest leegiheitjaga relvastatud robotkoeraga. Video on tekitanud suurt tähelepanu, näidates, kuidas ta suhtleb koeraga, mis on loodud Hiina robootikafirma Unitree Go2 mudeli baasil.

IShowSpeed väidab, et ta importis robotkoera spetsiaalselt Hiinast ning selle hind oli 100 000 dollarit.

Robotkoer meenutab USA firma Throwflame’i toodetavat Thermonatorit, millel on leegiheitja süsteem, mis pursakab tuld tellimise peale. See on varustatud mitmekülgse kinnitussüsteemi ja võimsa akuga, mis tagab parema töövõimekuse ja kestvuse.

Thermonatori hind on 9420 dollarit ning see on varustatud bensiini ja diisli abil toimiva plasmakaare süsteemiga (gasoline/diesel plasma arc ignition). Täis kütusepaagiga suudab see masin süljata tuld kuni 9 meetri kaugusele.

Robotkoer põhjustab kaost

Video alguses käsib IShowSpeed robotkoeral istuda ja käppa anda ning masin täidab käsklusi laitmatult. Seejärel teeb kutt saltosid ja käsib robotil hüpata.

Olukord võtab aga ootamatu pöörde, kui IShowSpeed käsib koeral «haukuda». Selle asemel tulistab koer tema suunas tuld, sundides juutuuberit basseini hüppama ja karjuma.

Pikemas YouTube’i videos näidatakse, kuidas IShowSpeed robotkoera lahti pakib, selle tööle paneb ja esimesi käske testib. Esialgu robot käsklustele hästi ei reageeri ja tulistab isegi juhuslikult tuld.

Lõpuks, sõbra abiga, suudab ta siiski masina tööle panna. Videot, millel on üle 37 miljoni vaatamise, on kommenteeritud nii hämmastuse kui ka skepsisega.

Üks kasutaja märkis: «Olen hämmastunud, et 100 000-dollarine robot tahab sind põlema panna.» Teine kommenteeris: «Kõigepealt arvuti, siis alligaator ja nüüd robotkoer.» Kolmas kasutaja lisas, et «seda koera saab Saksamaal osta vaid 7000-8000 eest», ja üks naljatas: «Hiina saatis koera missioonile.»

Robotite innovatsioon

Thermonator on neljajalgne robot, mille seljas on ARC leegiheitja. Selle tulejoa ulatus on kuni 9 meetrit, aku kestvus on umbes tund ning seda juhitakse nutitelefoni kaudu Wi-Fi ja Bluetoothi abil.

Robotil on ka sisseehitatud kaamera esimese isiku vaate navigatsiooniks, Lidar-andur kaartide koostamiseks ja takistuste vältimiseks ning lasersihtimissüsteem. Thermonator kasutab arvatavasti Unitree Go2 roboti varianti, mille põhikonfiguratsioon maksab 1600 dollarit.

Ettevõte soovitab robotit kasutada näiteks metsatulekahjude ohjeldamiseks, põllumajanduse haldamiseks, ökoloogiliseks kaitseks, lume ja jää eemaldamiseks ning meelelahutuses ja eriefektides. Peamine funktsioon näib siiski olevat tulesõda erinevates päriselu olukordades.

Leegiheitjate kasutamine on suures osas reguleerimata 48s USA osariigis, kuigi nende müük ja kasutus võivad alluda üldistele tooteohutuse ja kriminaalõiguse normidele. Föderaalagentuurid ei klassifitseeri neid tulirelvadeks.

Allikas: Intersting Engineerig

Tagasi üles