Päevatoimetaja:
Kaido Einama

PlayStation 5 uus võimas konsool võib sulle maksma minna kuni 1000 €

Copy
Foto: PlayStation

Sony kinnitas lõpuks ametlikult varem levinud kuulujutte enda uuest võimsamast PlayStation 5 konsoolist. PS5 Pro nime kandev masin on praegusest mudelist tehnoloogiliselt muljet avaldavam, ent ka tunduvalt kallim.

Nimelt on PS5 Pro soovituslikuks jaehinnaks röögatuna tunduvad 800 €. Arvestada tuleks ka edasimüüjate juurdehindlusega, mille tulemusena võib Eestis konsooli hind jääda umbes 850–900 € vahemikku.

Sellele võivad veel juurde tulla lisaseadmete hinnad. Nimelt on Pro mudel ilma plaadilugejata, kuid selle saab eraldi juurde osta. Eestis on kõnealuse perifeeria hinnaks olnud umbes 125 €.

Ka puudub komplektist konsooli vertikaalseks kasutamiseks mõeldud alus, mille hind jääb umbes paarikümne euro kanti.

Võimas masin, aga kellele?

Kui lisaseadmed välja jätta, siis mida selle raha eest täpsemalt saab? Sony lubab suuremat GPU-d, täiustatud kiirtejälitussüsteemi ja AI-põhist ülesskaleerimist. See tähendab senisest sujuvamat mänguelamust ja paranenud pildikvaliteeti.

Ka suudab uus mängumasin parandada umbes 8500 juba ilmunud mängu tehnilist kvaliteeti, lubades mängida 4K resolutsioonil 60 kaadrit sekundis. Samuti hakkab Pro tulevikus parandama ka PS VR2 mänge.

Praegune tagasiside on olnud võrdlemisi vastuoluline. Paljud nurisevad hinna üle ning leiavad, et tehniline hüpe ei õigusta ennast. Analüütikud usuvad sellest hoolimata, et PS5 Pro läbimüük jääb PS4 Pro masinaga umbes samale tasemele.

Ennustatakse, et 2029. aastaks suudetakse müüa umbes 13 miljonit masinat. PS5 Pro jõuab turule 7. novembril.

Tagasi üles