Päevatoimetaja:
Kaido Einama

AUTO TUPPA Kõrghoones saab magada koos Porschega – loe, kuhu see maja ehitatakse

Copy
See pilvelõhkuja peidab endas ka elanike autokollektsiooni. Lemmikmasina saab spiraalset rampi pidi sõidutada otse korterisse.
See pilvelõhkuja peidab endas ka elanike autokollektsiooni. Lemmikmasina saab spiraalset rampi pidi sõidutada otse korterisse. Foto: Porsche Design

Mis oleks, kui ei peaks oma luksuslikku korterisse minnes enam otsima parkimiskohta või ekslema kuskil kõledas maa-aluses parkimismajas? Porsche Design plaanib ehitada Bangkokki uhke tornmaja, mis on mõeldud just autohuvilistele ja luksust hindavatele elanikele, kes saavad oma lemmikauto tuppa kaasa võtta.

See uus ehitis on järjekordne näide sellest, kuidas maailmakuulsad autotootjad nagu Aston Martin, Bentley ja Bugatti on pöördunud arhitektuurilahenduste poole, et pakkuda autofanaatikutele võimalust elada oma liikumisvahendile võimalikult lähedal.

Tornmaja, mille kõrgus ulatub 95 meetrini, kannab nime Porsche Design Tower Bangkok ja on Saksamaa autotootja Porsche disainiteemalise tütarettevõtte looming.

Kuigi see pole sama kõrge kui näiteks Mercedes-Benzi hoone Dubais, mis saab valmis 2026. aastal, on siiski tegemist üsna silmapaistva täiendusega linna siluetti.

Pilvelõhkuja annab oma efektse osa Bangkoki kesklinna siluetti.
Pilvelõhkuja annab oma efektse osa Bangkoki kesklinna siluetti. Foto: Porsche Design

Torn on kavandatud nii, et selle aluse arhitektuur peegeldab Porsche Mission R kontseptsiooni, samas kui torni tipus asuv «kroon» meenutab Porsche sportautode valgustuslahendust.

Fassaad on inspireeritud Porsche 911 Targa katusemehhanismist ning sisaldab automaatseid terrassiuksi, mis muudavad sise- ja välisruumi ülemineku sujuvaks ja mugavaks, kirjutab New Atlas.

Autokollektsiooni garaažid otse elutoas

Torn koosneb 21 korrusest ning igal korrusel asuvad eksklusiivsed garaažid, mida nimetatakse Passion Spaces'iks. Need ruumid on loodud autokollektsiooni näitamiseks.

Tuppa saab sõita spiraalset kaldteed pidi.
Tuppa saab sõita spiraalset kaldteed pidi. Foto: Porsche Design

Lisaks toimivad need alad ka sotsiaalsete koosviibimiste ja hobitegevuste keskpunktidena. Garaažidele pääseb ligi spetsiaalse autode spiraalrambi «Loop» kaudu – see on samuti päris praktiline lahendus võrreldes näiteks Bentley maja autoliftiga.

Korterid nagu villad

Iga eluruum, mille hind jääb 13–35 miljoni euro dollari vahele, ulatub suuruselt kuni 1135 ruutmeetrini ning pakub luksuslikke sisustuslahendusi, eritellimusel valminud kööke, privaatset basseini, spordisaali ja ärisalongi.

Kinnisvaraarendus toimub koostöös Tai juhtiva kinnisvaraarendaja Ananda Developmentiga ning hoone ehitustööd algavad eeldatavasti järgmisel aastal, lõppedes 2028. aastaks.

Porsche Design Tower Bangkok on esimene selletaoline «automaja» projekt Aasias.

Tagasi üles