Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Maailma tugevaimad telefonid tulevad Eestis ametlikult müügile

Copy
Aasta viimases kvartalis jõiavad Eestis müügile ka Sonimi tugevad nutitelefonid XP400.
Aasta viimases kvartalis jõiavad Eestis müügile ka Sonimi tugevad nutitelefonid XP400. Foto: Sonim Technologies

Juba enam kui kümmekond aastat tagasi võis näha tehnoloogiamessidel ja mobiiliuudistes Sonimi telefone, mis on Quinnessi rekorditeraamatu järgi maailma tugevaimad. Neid loobiti alla kõrghoonete katustelt ja neist sõideti autoga üle. Nüüd on see tootja oma toodetega sisenenud ametlikult ka Eesti turule.

USAs Californias asuv tehnoloogiafirma Sonim Technologies, mis on tuntud kui väga tugevate kestvustelefonide tootja, laienes ametlikult Kesk- ja Ida-Euroopa (CEE) regioonis, sealhulgas Eestis. Ettevõte alustas koostööd hulgimüüjaga TCCM, mis on piirkonna juhtiv mobiiltelefonide levitaja jaemüüjatele ja mobiilioperaatoritele.

TCCM hakkab levitama kogu Sonimi tooteportfelli, sealhulgas hiljuti esitletud uusimaid kestvustelefonide mudeleid XP100 ja XP400, mis on loodud spetsiaalselt proffidele, kes vajavad ülimalt töökindlaid ja vastupidavaid suhtlusvahendeid karmides tingimustes. Need jõuavad Euroopas müügile neljandas kvartalis.

Uus nuputelefon Sonim XP100.
Uus nuputelefon Sonim XP100. Foto: Sonim Technologies

Sonimi mõlemad telefonid, mida demonstreeriti ka äsja Berliinis toimunud IFA tehnoloogiamessil, on varustatud kõrgete IP-reitingutega ja vastavad militaartasemel karmidele MIL-Spec 810H vastupidavuse standarditele.

Lisaks kasutavad mobiilid Sonimi patenteeritud Rugged Performance Standards'i (RPS) tehnoloogiat, mis kaitseb löökide, kemikaalide, õli ja muude ohtude eest.

Sonim XP400 on 5G-nutitelefon, mis kasutab Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 mobiiliplatvormi ning on 6,5-tollise ekraaniga ja kahe tagakaameraga. Küljel on programmeeritava funktsiooniga nupp, mis laseb kiiresti avada näiteks taskulambi või ükskõik millise rakenduse ühe puudutusega.

Sonim XP100 on odavam ja lihtsam 4G-nuputelefon neile, kes vajavad vaid kõige olulisemaid funktsioone. Selle IPX9K reiting tagab endiselt kõrge vee- ja kuumakindluse ning telefon talub kuni kahe meetri kõrguselt betoonile kukkumist. XP100-l on 1800 mAh mahuga aku, 4G LTE ühendus, kahe SIM-kaardi tugi ning lihtne kasutajaliides.

Sonim Technologies toodab lisaks kestvustelefonidele veel juhtmevabasid andmesideseadmeid, tarkvaralahendusi ja tarvikuid, mis on loodud pakkuma lisakaitset ja lisafunktsioone karmides töötingimustes.

Tagasi üles