Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Robin Kool langes Malta suurturniirilt välja

Copy
Robin «ropz» Kool
Robin «ropz» Kool Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

17. septembril alguse saanud ESL Pro League finaalvoorude esimene kohtumine jäi Eesti e-sportlasele viimaseks. Robin «ropz» Kool andis endast kõik, aga ühtegi kaarti võita ei suudetud.

FaZe mängis väljalangemisringi esimeses voorus Complexity vastu. Eemalt vaadates oleks tegu pidanud olema eestlase kodutiimi jaoks üsna lihtsa mänguga. FaZe asub HLTV edetabeli 6. ja Complexity 12. positsioonil.

Kui aga veidi süveneda, siis selgub, et FaZe on endiselt suurtes raskustes ja asi läheb järjest hullemaks. Viimase tiitli suutis FaZe võita kevadel, pärast seda on meeskonda tabanud järjest ebaõnnestumised.

Pro League sarjas pidi FaZe leppima 13.-16. kohaga ja nii suurt ebaõnnestumist pole nad ammu kogenud.

Saatuslik kohtumine Complexity vastu viis tiimid esimesena kaardile Anubis, mille valisid ameeriklased. Esimesel poolajal suutis FaZe kaitsval poolel päris ilusat mängu näidata ja võideti viis raundi.

Teisel poolajal ei saanud aga FaZe mängu käima, kaotati püstolraundid ja tiim oli kiiresti üsna täbaras seisus. Lõpuks polnud kasu ka ropzi ja frozeni imelisest koostööst ja kaart kaotati 10:13 seisuga.


 

FaZe’i poolt valitud kaardiks sai Dust2. Tegu oli riskantse valikuga – käesoleval aastal on sellel kaardil omajagu kaotusi vastu võetud. Samas on need kõik olnud maailmatasemel tiimide vastu nagu G2, Vitality ja NaVi. Nõrgemaid tiime on Dust2 kaardil võidetud.

Tuleb aga välja, et FaZe’i vaatevinklist ei kuulu Complexity enam nõrgemate tiimide hulka. Kohe alguses asusid ameeriklased mängu juhtima. Esimese poolaja lõpus suutis FaZe küll viigistada, aga sellest ei piisanud.

Teisel poolajal suutis FaZe võita ainult kolm raundi ja seisuga 9:13 kaotati ka enda poolt valitud kaart. Kuigi ropz oli Dust2 kahtlemata serveri statistiliselt parim mängija, ei olnud sellel lõppkokkuvõttes suurt mõju.

Koos FaZe’iga pidid turniiri esimeses finaalvoorus asjad pakkima ka BIG, Virtus.pro ja Furia.

Teises finaalvoorus lähevad vastamisi ja mängivad samuti kojumineku vältimiseks Eternal Fire ja The MongolZ, MIBR võtab ette Heroicu, Imperial ja Spirit ning endine Ameerika tugevaim tiim Liquid võtab ette praeguse – Complexity.

Järgmisena saab ropzi ja FaZe Clani mängimas näha 25. septembril algaval BLAST Fall Final turniiril, kus esimese vastasena ootab ees G2.

Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, vaata koefitsiente OlyBeti kodulehelt SIIT.

Tagasi üles