Porsche Macan Turbo saab 370 hobujõudu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche Macan.
Porsche Macan. Foto: inautonews.com

Porsche Cayenne väikevend saab nimeks Macan, mis tähendab indoneesia keeles tiigrit. Taoline nimi valiti teadlikult iseloomustamaks uue maasturi jõulisust, nõtkust ja dünaamilisust.
 

Jõulisuse eest vastutab Porsche uus 3-liitrine V6, mis arendab 370 hobujõudu, vahendab whatcar.ee. Ühtlasi on tegu Macani võimsaima versiooniga, Macan Turbo. Ülejäänud jõuallikad pakuvad 190 kuni 250 hobujõudu.

Lisaks diisel- ja bensiinimootoritele plaanib Saksamaa autotootja ka hübriidversiooni. Kapoti alla on oodata Audi Q5 Hybrid maasturil leiduvat hübriidajamit.

Saksamaa autotootja uus maastur on 4,6 meetrit pikk, 1,89 meetrit lai ja 1,65 meetrit kõrge. Auto salong saab modernsema versiooni Cayenne´i omast ja pagasiruumi mahuks lubatakse 520 liitrit.

Kuigi uus Macan põhineb Q5 maasturil, on Porsche näinud vaeva sportlikuma sõiduelamuse pakkumiseks. «Me üllatasime iseendeidki,» teatas arendusjuht Wolfgang Hatz. «Macan juhitavus on imeline ja konkurente arvestades saab see olema kõige sportlikum auto oma klassis.»

Porsche Macan jõuab müügile järgmise aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles