Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Kes pääsevad «CS2» turniiri ESL Pro League 20. hooaja finaali?

Copy
NaVi tähtmängija leedukas Justinas «jL» Lekavicius
NaVi tähtmängija leedukas Justinas «jL» Lekavicius Foto: BLAST Premiere- MICHAL KONKOL

Aeg on sealmaal, et Maltal toimuv «CS2» suurturniir ESL Pro League hakkab jõudma lõpule. Alles on veel neli tugevamat tiimi ja kaalul on sajad tuhanded dollarid. Kes pääseb finaali?

21. septembril mängitakse mõlemad poolfinaalid. Esimesena kohtuvad tiimid, keda turniiri alguses suutis finaalis mängimas näha vaid mõned ekstreemsemad fännid, kui sedagi.

Esimeses poolfinaalis kell 17:15 lähevad vastamisi Türgi meeskond Eternal Fire ja Brasiilia tiim MIBR.

Eternal on juba terve «CS2» aja olnud üsna tugev konkurent maailma tipptiimidele, aga ühtegi karikat pole pea kohale tõstetud ei sel, ega varasematel aastatel. Kas nüüd on lõpuks aeg?

MIBR’i fännid peavad aga veelgi sügavamale minevikusohu vajuma, et oma tiimi viimased tipptasemel poodiumikohad meelde tuletada.

Brasiilia tiimi vorm on viimase aasta jooksul olnud üsna kõikuv. Ära on puudutatud tiimi rekordit tähistav HLTV edetabeli 14. koht, aga samas pingereas on oldud hiljuti ka näiteks 45. positsioonil. Hetkel asub MIBR edetabeli 22. kohal

Kuigi mõlemad meeskonnad on heas hoos, on siiski Eternal Fire’i kanda sel korral favoriidikoorem.

Teises poolfinaalis, mis algab samuti 21. septembril, aga kell 20:30, kohtuvad absoluutsed «CS2» maailma gigandid NaVi ja G2.

NaVi asub hetkel Vitality järel maailma tiimide edetabeli teisel kohal ja G2 on hõivanud sama nimistu 4. positsiooni.

Antud tiimid kohtusid viimati juulis Esports World Cup 2024 finaalis, kus Navi üsna jõuliselt oma paremust tõestas ja karika pea kohale tõstis. Kuigi paberil võib see asjaolu NaVi fännide jaoks meeldiv näida, siis G2 tahab kättemaksu ja ta tahab seda väga!

ESL Pro League finaal toimub juba 22. septembril algusega kell 18. Malta suurturniir on veel üks vähestest, kes oma turniiride finaalid kolmest parim asemel viiest parim formaadis on otsustanud korraldada.

Turniiri võitja lahkub Maltalt 170 000 dollari suuruse auhinnarahaga. Turniiri valitsev meister on Mouz, kes käesoleval hooajal juba alagrupis välja langes.

Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, vaata koefitsiente OlyBeti kodulehelt SIIT.

Märksõnad

Tagasi üles