Päevatoimetaja:
Kaido Einama

ESL Pro League finaalis mängivad Eternal Fire ja NaVi

Copy
NaVi tähtmängija leedukas Justinas «jL» Lekavicius
NaVi tähtmängija leedukas Justinas «jL» Lekavicius Foto: BLAST Premiere - MICHAL KONKOL

750 000 dollari suuruse auhinnafondiga Malta «CS2» turniiri 20. hooaeg leiab viimaks lõpu. Karika nimel astuvad viimase etteastena võistlustulle juba alguses favoriitide hulka kuulunud NaVi ja üllatusena finaali pääsenud Eternal Fire.

Eternal Fire’i finaali pääsemine oli mõistagi üllatus aga ka ajalooline sündmus kogu Türgi e-spordi jaoks. Kunagi varem ei ole ükski täiskohaga Türgi «CS2» meeskond kõrgeima taseme suurturniiri finaalis mänginud.

Finaali jõudmiseks on Eternal mänginud ja võitnud paljude tiimide vastu. Nende hulgas ka turniiri üks suurimaid favoriite Vitality. Siiski on neil vedanud ka lihtsamate vastastega. Alagrupist edasi pääsemiseks tuli neil alistada FlyQuest ja Sangal ning finaalvoorus kohtuti The MongolZi ja MIBRiga, kes kõik on Eternalist selgelt madalama tasemega tiimid.

Eternal Fire on ESL Pro League raames kaotanud ainult ühe kohtumise ja selle mängu vastaseks oli nende tulevane finaali vastane NaVi. Mõlemad tiimid alustasid turniiri A-alagrupist ja selle finaalis ka kohtuti. NaVi võitis mängu 2:0.

NaVi finaali pääsemine ilmselt kedagi toolilt kukkuma ei pane. Pärast valusat kaotust IEM Cologne finaalis Vitality vastu soovib NaVi meeletult ennast taas tõestada. Ja võimalus selleks järjekordse suurturniiri finaali võidu näol on nüüd olemas.

NaVi edastas poolfinaalis 2:1 seisuga hetkel üliheas vormis olevat G2 meeskonda. Kaotatud poolfinaal oli G2 jaoks viimase kolme kuu jooksul alles neljas kaotus. Siiski polnud NaVi võit G2 üle poolfinaalis teab mis tasavägine.

Kuigi G2 suutis NaVi valitud kaardi Nuke’i napilt võita, kaotati enda kaart Inferno 8:13 ja otsustav kaart Ancient 6:13. NaVi eesotsas leeduka Justinas «jL» Lekaviciusega nüpeldasid oma vastaseid suhteliselt armutult.

Finaali favoriit on NaVi, kuid Eternal Fire’i võimeid ei maksa alahinnata. Kindel favoriit pidi olema ka veerandfinaalis kohvrid pakkinud Vitality. Kindel on vaid see, et tegu saab olema ühe meeleoluka ja kaartiderohke võrgupeoga.

ESL Pro League finaalkohtumine NaVi ja Eternal Fire vahel saab alguse 22. septembril kell 18:00 ja mängitakse maksimaalselt kuni viis kaarti. Finaali võitja saab auhinnaks lisaks karikale ka 170 000 dollarit. Hõbemedalistile kukub sülle 80 000.

Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, vaata koefitsiente OlyBeti kodulehelt SIIT.

Märksõnad

Tagasi üles