Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Oxfordi teadlased: see mäng parandab tuju peaaegu sama hästi kui söömine või seks

Copy
Foto: FuturLab

Oxfordis uuriti hiljuti videomängude mõju meie tujule. Kas mängud teevad meid õnnelikuks? Kas tegemist on paremate tujuparandajatega kui mõned teised loogilisena tunduvad asjad? 

«Meie praegune uuring kinnitab seda, mida kvalitatiivsed uuringud ja videomängude mängijad üle maailma on juba ammu soovitanud: inimesed tunnevad end videomänge mängides hästi,» ütles teadlane Nick Ballou.

Teadlased keskendusid oma uurimustöös ühele konkreetsele videomängule – «PowerWash Simulator». Tegemist on simulaatormänguga, kus tuleb survepesuri abil räpaseid pindu puhastada. 

Uurimuse käigus selgus, et 72,1% mängijatest koges mängides tuju paranemist ja see tõus toimus juba esimese 15 mänguminuti jooksul.

Teadlaste sõnul oli meeleolu paranemine väike, kuid siiski suurem kui meeleolu tõus, mida teised uuringud on seostanud televiisori vaatamise, lugemise ja poodlemisega.

Võrreldes teiste uuringutega jäi aga «PowerWash Simulatori» mängimine napilt alla sellistele asjadele nagu muusika kuulamine, söömine, jalutamine või seksimine. 

Tagasi üles