Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Robin Kool pääses «CS2» sügisturniiri veerandfinaali

Copy
Robin «ropz» Kool
Robin «ropz» Kool Foto: BLAST Premiere - MICHAL KONKOL

«CS2» sügisturniiri BLAST Premier Fall Final teine päev tõi vaatajateni neli kohtumist maailma tipptiimide vahel. Suuremad üllatused jäid sündimata. Kuidas läheb eestlasel veerandfinaalis?

Turniiri teisel päeval, 26. septembril alusati kohe esimesena eestlase Robin «ropz» Kooli kodutiimi FaZe Clani ja Saudi õlirahade peal liugu laskva Falconsi kohtumisega.

Mäng toimus A-alagrupi kaotajate ringis. FaZe langes sinna pärast 1:2 kaotust G2 vastu ja Falcons kaotas avavoorus 0:2 seisuga NaVi vastu.

Kohtumine kujunes kõvasti tasavägisemaks kui FaZe’i fännidele meeldinud oleks. Esmalt võitis FaZe 13:11 seisuga vastase valitud kaardi Nuke. FaZe’i enda kaart Ancient lahendati pärast mitut lisaaega seisuga 22:20 Falconsi kasuks.

Otsustava kaardi Dust2 ajaks oli aga FaZe uuesti elu sisse saanud ja 13:6 seisuga purustati Falconsi unistus BLAST World Finalil osalemisest.

FaZe pääses edasi veerandfinaali, kus 27. septembri õhtul kell 20 tuleb neil mängida Liquidi vastu. Viimane kindlustas oma edasipääsu juba turniiri avavoorus, kus suure üllatusena suudeti 2:1 seisuga võita Spiritit.

Liquid on FaZe’i vastu kohtumises favoriit, vähemalt nii ütlevad kihlveokontorid. Olgugi, et FaZe asub HLTV edetabelis oma vastasest ühe koha võrra kõrgemal ja samuti on FaZe sel aastal juba neli korda Liquidi võitnud, viimati IEM Cologne raames augustis.

Siiski on FaZe Clan endiselt läbi elamas raskeid aegu ja viimasel ajal liiga säravaid tulemusi ette näidata pole olnud.

Emma-kumma tiimi võidu korral ootab neid poolfinaalis ees NaVi. Viimase näol on tegu turniiri hetkel suurima favoriidiga. NaVi on oma neljast viimasest «CS2» turniirist kõigi finaalidesse pääsenud ja neist kaks ka võitnud.

Teises veerandfinaalis lähevad vastamisi G2 ja Spirit. Omavahel mängivad käesoleval aastal vaieldamatult kaks parimat mängijat Danil «donk» Kryshkovets Spiritist ja G2 superstaar Ilya «m0NESY» Osipov. Võitjat ootab ees Vitality.

Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, vaata koefitsiente OlyBeti kodulehelt SIIT.

Tagasi üles