Päevatoimetaja:
Kaido Einama

FaZe alistas Liquidi ja pääses BLAST turniiri poolfinaali

Copy
Robin «ropz» Kool
Robin «ropz» Kool Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Läinud reedel mängiti BLAST Premier Fall Final «CS2» turniiri veerandfinaalid. FaZe Clan ja eriti Robin «ropz» Kool näitasid taset ja võitsid tugevat vastast ülekaalukalt. Poolfinaalis ootab ees aga ülimalt keeruline kohtumine.

Veerandfinaalides võistlesid edasipääsu nimel neli tiimi. Esmalt läksid vastamisi G2 ja Spirit. HLTV edetabeli kolmas ja neljas tiim.

Mängu võitis 2:0 seisuga G2. Mõlemad mängitud kaardid olid väga tasavägised ja lõppesid seisudega 13:9 ja 16:13. Spiriti jaoks sai ilmselt saatuslikuks asjaolu, et nende imelapsel Danil «donk» Kryshkovetsil lihtsalt polnud hea päev ja üldiselt Spiriti võitmiseks sellest asjaolust üksi juba piisab.

G2 staar Ilya «m0NESY» Osipov lustis laval publiku ees aga täiega ja valiti lõpuks ka 1.50 HLTV reitinguga mängu parimaks mängijaks.

Teine veerandfinaal FaZe ja Liquidi vahel oli aga tõeline üllatus. Juba mitu kuud kehva mängupilti näidanud FaZe oli järsku nagu unest ärganud ja domineeris täielikult kogu kohtumist.

Esimese kaardi võitis FaZe 13:6 ja teise veelgi ülekaalukamalt 13:3, jättes Liquidi täielikult häbisse.

Ilma vähimagi kahtluseta oli kohtumise parim mängija eestlane Robin «ropz» Kool. Eestlase esitus hinnati HLTV poolt reitinguga 1.71.

Rõõmustamiseks on aga hetkel veel liiga vara, sest poolfinaalis ootab ees üliheas vormis NaVi. Viimane pääses turniiri poolfinaali otse alagrupist pärast 2:0 võite Falconsi ja G2 üle.

Tasub meenutada, et päev enne NaVi võitu G2 üle võitis G2 FaZe Clani 2:1. Samuti on NaVi hetkel nelja järjestikuse turniiri finaalis mänginud ja kaks neist võitnud. FaZe Clanil seisab ees kahtlemata väga keeruline kohtumine.

Enne veel kui NaVi ja FaZe Forum Copenhageni lavale astuvad tuleb ära mängida ka päeva esimene poolfinaal G2 ja Vitality vahel. Need kaks kohtusid viimati juunis ja toona võidutses 2:1 seisuga Vitality.

Blast Premier Fall Finali finaal mängitakse homme, 29. septembril kell 17. Turniiril mängitakse 425 000 dollari suuruse auhinnafondi nimel.

Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, vaata koefitsiente OlyBeti kodulehelt SIIT.

Märksõnad

Tagasi üles