Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Kas Harris kasutas Trumpiga debateerides salajasi kõrvasosistajaid

Copy
Demokraatide presidendikandidaat, USA asepresident Kamala Harris ja vabariiklaste presidendikandidaat, endine USA president Donald Trump  osalesid 10. septembril 2024 USA-s Philadelphias Pennsylvanias ABC korraldatud presidendivalimiste debatil
Demokraatide presidendikandidaat, USA asepresident Kamala Harris ja vabariiklaste presidendikandidaat, endine USA president Donald Trump osalesid 10. septembril 2024 USA-s Philadelphias Pennsylvanias ABC korraldatud presidendivalimiste debatil Foto: Brian Snyder

Teatud internetinurkades tekkis hiljuti veendumus, et Kamala Harris oli presidendidebatis Donald Trumpist edukam mitte seetõttu, et ta oli paremini ette valmistatud, vaid seetõttu, et ta kasutas hoolikalt varjatud Bluetooth kõrvaklappe.

Foto: Nova/Youtube kuvatõmmis

Loomulikult ei olnud need kõrvaklapid pärit Tiffany & Co-st, vaid konspiratsiooniteooria kohaselt kõlbasid nendeks Nova H1 audio kõrvarõngad.

Elegantne, kuid ebapraktiline lahendus

Kas sellised audioehted võiksid olla ideaalne lahendus neile, kes tahavad kõnesid pidada või muusikat kuulata, ilma et peaksid kandma suuri kõrvaklappe? Panime need nädalaks kõrva, et teada saada.

Esmapilgul jätab Nova H1 mulje ehtsast juveelist. Karp on stiilne, laadimiskorpus särav ja kõrvarõngad paistavad luksuslikud. Siiski osutuvad need pigem odava väljanägemisega aksessuaariks.

Kuigi kõrvarõngaste pärl on tõesti ehtne mageveepärl, ei jäta need kõrvarõngad luksuslikku muljet. Klambrite kinnitus on piisavalt mugav, et need püsiksid kindlalt, ilma ebamugavust tekitamata, võimaldades kõrvarõngastel lihtsa ja argipäevase kaunistusena toimida.

Heli ja telefonikõned on pettumust valmistavad

Kui panna need kõrvarõngad kõrva, ühenduvad need automaatselt ja kiiresti telefoniga. Muusikakuulamise osas aga selgub, et heli kvaliteet pole nende kõrvarõngaste tugevaim külg. Bass on nõrk ja heli tundub justkui tuleks kusagilt kaugelt, meenutades pigem kaugel töötavat raadiot kui head muusikalist elamust. Veelgi hullem on see, et heli on kuuldav ka neile, kes on teie läheduses, rikkudes «ainult sina kuuled» lubadust, millele Nova patenteeritud «suunatud helitehnoloogia» lootis.

Telefonikõned on pisut paremad, kuid ka need pole kuigi diskreetsed. Kui heli keerata valjemaks, et vestluskaaslast kuulda, saavad sellest osa ka läheduses viibijad. Vastupidiselt, kui heli on piisavalt vaikne, et kõrvalistujad ei kuuleks, on see nii vaikne, et ka kõige väiksem ümbritsev müra muudab vestluse võimatuks.

Innovaatiline idee, kuid vajab veel parandamist

Nova H1 idee on iseenesest intrigeeriv. Avatud kõrvaklapid, mis ei sulge kõrvakanalit, on muutumas populaarseks ning ka teised tootjad, nagu Bose ja Sony, on liikumas  samas suunas. Kuid kui valikuks on et kas häirida oma kolleege või mitte kuulda midagi ise, tundub, et toode vajab veel tõsist edasiarendamist.

Icebach Sound Solutions, kes omandas Nova patendid, töötab praegu uue versiooni kallal ning loodab leida partneri, kes aitaks toodet arendada. See on kindlasti samm õiges suunas. Hetkel on aga üsna küsitav, kas kaks tuhat dollarit maksva versioonina, mis hetkel eBays saadaval on, neid ka osta tasub.

Allikas: Wired

Tagasi üles