Päevatoimetaja:
Kaido Einama

OlyBet «CS2» turniiri Eesti finaali pääsesid esprots ja tobikoerad

Copy
Kevin «HS» Tarn keskel mängimas Postimees e-sport turniiril võistkonna SC-esports ridades.
Kevin «HS» Tarn keskel mängimas Postimees e-sport turniiril võistkonna SC-esports ridades. Foto: Andri Allas

5. oktoobril tehti algust käesoleva aasta Baltikumi suurima «CS2» turniiriga OlyBet Sports Bar CS2 Baltics. Selgusid Eesti kvalifikatsiooni kaks parimat, kes 19. oktoobril MängudeÖÖ raames finaalis kohtuvad.

Eesti kvalifikatsioonist võttis kokku osa 18 meeskonda. Nende seas oli nii staaridest kubisevaid vanu tuttavaid kui ka neid, kes rahalise auhinna nimel esimest korda mängivad.

Edasipääsu tagasid meeskonnad nimega tobikoerad ja esprots. Mõlema tiimi mängijad on Eesti «CS2» maastikul hästi tuntud.

Mõlemal meeskonnal tuli MängudeÖÖ lavale pääsemiseks võita kolm kohtumist.

Esprotid domineerisid

Esprotid, kelle ridadesse kuulusid zteeek, s1ckta, PhiLebo, wahtzz ja xezr’i asemel varumängija kapa, võitsid esimeses kohtumises team_krisj- meeskonda 13:3.

Järgmine kohtumine oli juba palju kõvema tiimi GENESIS vastu, kuid ka nemad ei suutnud sprottidele vastu panna ja 13:6 seisuga pääsesid sprotid kvalifikatsiooni poolfinaali.

Poolfinaalis liiguti juba BO3 formaadile ja sprotid said vastaseks samuti favoriitide hulka kuulunud Magneta, kelle eest mängisid -neaq, Xbenz, plesi-, Freesies ja -Ekuz.

Eesti mõistes gigantide heitlusest väljusid 2:1 üldseisuga võitjana sprotid. Magneta suutis võita küll esimese kaardi Dust2 (13:7), aga Mirage kaotati 6:13 ja otsustav kaart Ancient lausa 2:13.

Tobikoerad murdsid järjest vastaseid

Sprottide kõrval võtab MängudeÖÖ publiku ees koha sisse ka tobikoerad, kelle koosseisu kuuluvad HS, hY, aNdu, KylrO ja FejtZ.

Tobikoerte jaoks kulges algus sama edukalt kui nende tulevaste finaalivastaste jaoks. Esimene kohtumine võideti 13:1. Teises ringis tuli vastu tiim nimega means ja kuigi ka selle tiimi tase oli kõrge, võitsid tobikoerad neid siiski 13:6.

Otsustava kohtumise mängisid tobikoerad meeskonna Truck Drivers vastu. Pingelise mängu esimese kaardi suutsid tobikoerad võita 13:10 seisuga ja teine kaart Ancient läks lisaajale, mille tobikoerad samuti lõpuks 16:13 võitsid.

Tobikoerad ja esprotid kohtuvad OlyBet Sports Bar CS2 Baltics Eesti kvalifikatsiooni finaalis 19. oktoobril MängudeÖÖ laval, mis leiab aset Ülemiste Apollo Kino suurimas saalis. Kohtumisele on võimalik ka ise kaasa elama tulla.

Kohaliku kvalifikatsiooni võitja saab võimaluse sõita 9. novembril Vilniusesse Baltikumi suurima turniiri finaali Eestit esindama.

On, mille nimel rabada

OlyBet Sports Bar Baltics CS2 parimate vahel läheb jagamisele 5000 € suurune auhinnafond, millest 2500 € kuulub võitjale, teisele kohale 1000 €. Kolmas ja neljas koht saavad kumbki 500 €.

Lisaks on Eesti kvalifikatsioonis mängus ka põhiturniirist eraldiseisvad auhinnad.

1. koht: viis PRO X SUPERLIGHT 2 DEX mängurihiirt, viis Logitech G740 hiirematti ning 250€ väärtuses OlyBet Bar & Grill krediiti.

2. koht: viis PRO 2 LIGHTSPEED mängurihiirt, viis Logitech G640 hiirematti ning 250 € väärtuses OlyBet Bar & Grill krediiti.

Samuti on tulemas veel viimase võimaluse kvalifikatsioon, mis leiab aset 26. oktoobril kell 12. Sinna saavad ennast kirja panna kõik Baltikumi tiimid, kes veel põhiturniiri kohta lunastanud ei ole.

Võitja pääseb viimasena Leedus toimuvasse finaali.

Tagasi üles