Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Sonos tõi pärast äpiskandaali pausi turule uudse tehnoloogiaga väiksemad nutikõlarid

Copy
Sonos väidab, et nende uus kõlari ehitus on viimase aja suurim muudatus kõlarielementide tehnoloogias.
Sonos väidab, et nende uus kõlari ehitus on viimase aja suurim muudatus kõlarielementide tehnoloogias. Foto: Sonos

Sonos tõi teisipäeval välja oma uued kõlarid, milles on esmakordselt kasutusel «viimase aja suurim helirevolutsioon» Sound Motion, nagu ettevõte ise seda nimetab. Kõlari membraani liigutava pooli suurust on oluliselt vähendatud, kuid samal ajal bassi võimsus suurenes. Sonos peatas sel kevadel oma uute toodete arendamise seoses äpardunud mobiiliäpi uuendusega.

Alles mõned kuud tagasi teatas Sonose tegevjuht Patrick Spence, et ettevõte lükkab kahe uue toote turuletoomise edasi, keskendudes täielikult oma põhjalikult uuendatud Androidi ja iOS-i rakenduste parandamisele.

Sonos avalikustas ka mitmepunktilise ajaplaani, et taastada klientide usaldus ja vältida probleeme, mis tekkisid pärast kiirustades turule lastud rakenduse väljatulekut. Selles nimelt olid näiteks salvestatud raadiojaamad kadunud, muusikakogud ei laadinud, tekkisid probleemid vanemate kõlarite ühendamisega ja uute kõlarite lisamisega, muusika järjekorda panemine puudus, lisaks tarbis uus äpp iOS-iga Apple´i seadmetes palju akut jne.

Uue helitehnoloogiaga äsja välja tulnud Sonose kõlarid aga tähistavad äppide suurematest probleemidest üle saamist ning pakuvad uut tehnoloogiat, mis suudab väiksemates seadmetes edastada võimsamat bassi ja valjemat heli.

Arc Ultra pakub eelkäijaga võrreldes kuni kaks korda rohkem bassi ning 9.1.4 kanaliga ruumilist heli.

Uus bassikõlar ehk subwoofer Sub 4 on Sonose tuntud bassikõlari järgmine põlvkond, mille täiustatud disain ja sisemine arhitektuur tõstavad esile filmide ja telesarjade vaatamise sügavamat kinokogemust võimsama bassiga.

Parimaks kodukino-elamuseks ühendatakse nutiteleri taha Arc Ultra ribakõlar ja Sub 4 bassikõlar komplektis.
Parimaks kodukino-elamuseks ühendatakse nutiteleri taha Arc Ultra ribakõlar ja Sub 4 bassikõlar komplektis. Foto: Sonos

«Sound Motioni tehnoloogia ületab üksiku kõlari võimalused, pakkudes kodukino jaoks parimat heli ja disaini, mis sobitub tänapäevastesse eluruumidesse,» kommenteeris Sonose tegevjuht Patrick Spence uue toote väljatulekut, «Arc Ultra on meie enimmüüdud ribakõlari uuendus, kasutades seda uut tehnoloogiat.»

Koos Arc Ultra ja Sub 4 turuletoomisega toob tarkvarauuendus ka Sonose äppi muutused. Jõudlust lubati oluliselt tõsta, pakkudes ka paremat seadmete tuvastamist, seadistamist, kui ka Sonose seadmete gruppidena ühendamist.

Senistele Sonose klientidele taastab uuendus 90% rakenduse vahepeal kadunud funktsioonidest, kusjuures edasised lisad on lükatud tulevikku, et korda saada vanad funktsioonid.

«Oleme teinud tööd, et lahendada kõige kriitilisemad rakenduse probleemid ja taastame enim soovitud funktsioonid,» lisas Patrick Spence, «nüüdseks oleme jõudnud kvaliteeditasemeni, mis annab meile kindlust uute toodete turuletoomiseks. Nagu lubasime, jätkame tarkvara regulaarsete uuendustega.»

Arc Ultra: Uue põlvkonna kodukinoheli

Arc Ultra kasutab koostöös partneritega loodud võimendatud bassi ja ruumilise heli tehnoloogiaid, tagab Dolby Atmose toe ning täiustatud kõneselguse.

Kõik see on pakitud stiilsesse disaini, mis sobitub suurte nutiteleritega ning sulandub ruumi sisekujundusega.

Selline näeb välja uuenenud Arc Ultra, mis peidab endas uut tüüpi kõlarielemente.
Selline näeb välja uuenenud Arc Ultra, mis peidab endas uut tüüpi kõlarielemente. Foto: Sonos

Arc Ultra loob toas võimsa helivälja, mis asetab iga heliallika täpselt kindlasse kohta, ümbritsedes kuulaja filmisisuga.

Uus arhitektuur sisaldab 14 Sonose loodud kõlarielementi, sealhulgas Sound Motioni tehnoloogiaga bassikõlari ja kahepoolsete lainejuhtidega kõrgsageduskõlareid, pakkudes 9.1.4 kanaliga ruumilist heli.

Trueplay funktsiooni abil saab heli kohandada ruumi akustikaga, mis on nüüd saadaval nii iOS-iga kui ka Androidiga seadmetele üle Sonose äpi, mis ümbrust analüüsib.

Uue keskkanali arhitektuuriga maksimeerib Arc Ultra vokaalide selgust, et inimeste dialoogi jälgimine oleks veelgi lihtsam. Täiustatud kõnede selguse funktsioon võimaldab kasutajatel Sonose rakenduses valida eelistatud dialoogiselguse taseme.

Arc Ultra on välja töötatud koostöös Sonos Soundboardiga ja selliste filmiloojatega nagu Chris Jenkins ja Onnalee Blank, et peenhäälestada Dolby Atmose sisu taasesitust ning pakkuda stuudiokvaliteediga heli, mis konkureeriks professionaalsete helisüsteemidega.

Arc Ultra on loodud kumerustega profiiliga, mati viimistluse ja õhema korpusega, mis näeb seinal ilusam välja ning ei varja teleri raame, kui on asetatud telerilaua või -kapi peale. Ribakõlarit kattev helivõre ulatub kõlari taha, et hääled saaks liikuda igas suunas, ümbritsedes kuulajat.

Sub 4: parem bassielamus

Sub 4 on Sonose uus bassikõlar, pakkudes võimsamaid madalsagedusi, mis muudavad kodukino kogemuse sügavamate basside võrra veelgi mahlakamaks.

Mõlemad wooferid ehk bassielemendid on paigutatud vastamisi, et tekitada helirõhu kompenseerimise efekt, mis vähendab helimoonutusi.

Uus bassikõlar Sub 4 sobitub tuppa nii püsti- kui pikaliasendis.
Uus bassikõlar Sub 4 sobitub tuppa nii püsti- kui pikaliasendis. Foto: Sonos

Sub 4 on Sonose seni kõige arenenum bassikõlar, millel on suurem töötlemisvõimsus ja rohkem mälu ning uued WiFi traadita ühenduse võimalused parema andmeside tagamiseks.

Sub 4 säilitab oma eelkäija põhikuju, kuid toob kaasa uuendatud mati viimistluse ja profiili, millega saab seadme paigutada püstiasendisse või külili.

Uued tooted tulevad Eestis müügile alates 29. oktoobrist – Arc Ultra hinnaga 999 eurot ja Sub 4 hinnaga 899 eurot.

Tagasi üles