Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Nutiseadmete müügis nihkuvad edetabelitesse uute tootjate odavamad mudelid

Copy
Eestis levinud Samsungi ja Apple´i toodete sekka on esikümnes sattunud Hiina tootja Xiaomi samuti hea, kuid odav mudel Redmi 13C.
Eestis levinud Samsungi ja Apple´i toodete sekka on esikümnes sattunud Hiina tootja Xiaomi samuti hea, kuid odav mudel Redmi 13C. Foto: Xiaomi

Tarbijad on hakanud nutiseadmete valikul eelistama varasemast veidi soodsamaid mudeleid, kuid kasvab nutikellade ja nendega koos lastele tellitavate lisateenuste populaarsus, kommenteerib Elisa eelmise kvartali müügitulemusi.

«Tarbijate eelistustesse on hakanud jõuliselt sisenema väiksemate tootjate mudelid, mis pakuvad soodsama hinna eest kvaliteetset kasutajakogemust. Kolmanda kvartali keskmist hinda kergitas aga Apple´i seadmete lansseerimine, millel on oma truu fännibaas,» kommenteeris Elisa erakliendiüksuse juht Mailiis Ploomann.

Müügitopist nähtub, et tuntud brändide nagu Apple ja Samsung kõrval on järjest tõusmas väiksemate tootjate populaarsus. Esikümnesse on tõusnud Xiaomi, napilt selle künnise taga ootavad Poco, Honor ja OnePlus, mis pakuvad head kvaliteeti taskukohase hinna eest.

«Kuigi läänes on täheldatud kasvavat huvi nuputelefonide vastu, et saada puhkust infoküllusest ja liigsest sotsiaalmeedia kasutamisest, ei ole trend Eesti turule veel jõudnud. Prognoosime, et see võib enne mööduda, kui meieni jõuab,» lisas Ploomann.

«Nutikellade tulemustes peegelduvad kooliaasta alguse mõjud. Lapsevanemad otsivad seadmeid, mis täidaks mitut funktsiooni ja Xplora seadmed koos Põnniradari teenusega olidki müüduimad,» kommenteeris Ploomann.

Ärikliendid eelistavad iPhone´i ja Samsungi

Äriklientide seas olid kõige nõutumad mudelid Samsung Galaxy A15 LTE ning erinevad iPhone»i mudelid, kus iPhone 15 Pro Max ja iPhone 15 Pro olid enimmüüdud Apple´i mudelid.

Samuti olid populaarsed Samsungi mudelid Galaxy A35 5G ja Galaxy S24.

Erakliendid eelistavad taskukohasemaid seadmeid

Eraklientide seas juhib Samsung Galaxy A15 LTE nimekirja, millele järgnevad Samsung Galaxy A35 5G ja iPhone 15.

Tähelepanuväärne on Xiaomi Redmi 13C kõrge müük, mis peegeldab tarbijate huvi soodsamate, ent ikkagi kvaliteetsete seadmete vastu.

Nutikellade turul kasvab laste kellade populaarsus

Nutikellade turul tõusid kõige populaarsemaks Xplora laste käekellad ja Huawei nutikellad, millele järgnesid Apple´i ja Samsung Galaxy Watchi mudelid.

«Kokkuvõttes nähtub, et kuigi kõrgema klassi premium-seadmed on endiselt nõutud, on turul selgelt näha liikumist soodsamate ja keskklassi seadmete poole, mis sobivad paremini tarbijate eelarvega. Teisalt ongi valikusse lisandunud ka järjest rohkem seadmeid, mille hinna-kvaliteedi suhe on tarbija jaoks rõõmustav,» lisas Ploomann.

Ärikliendi TOP 10

  1. Samsung Galaxy A15 LTE
  2. Apple iPhone 15 Pro Max
  3. Apple iPhone 15 Pro
  4. Apple iPhone 13
  5. Samsung Galaxy A35 5G
  6. Samsung Galaxy A55 5G
  7. Samsung Galaxy S24
  8. Apple iPhone 15
  9. Apple iPhone 14
  10. Samsung Galaxy S23

Erakliendi TOP 10

  1. Samsung Galaxy A15 LTE
  2. Samsung Galaxy A35 5G
  3. Apple iPhone 15
  4. Apple iPhone 13
  5. Samsung Galaxy A55 5G
  6. Xiaomi Redmi 13C
  7. Apple iPhone 15 Pro
  8. Samsung Galaxy S24
  9. Apple iPhone 15 Pro Max
  10. Xiaomi Redmi Note 13 Pro

Nutikellade TOP 10

  1. Elisa Laste käekell Xplora X5 Play
  2. Elisa Laste käekell Xplora XGO3
  3. Huawei Watch Fit 3
  4. Samsung Galaxy Watch Ultra
  5. Elisa Laste käekell Xplora X6 Play
  6. Samsung Galaxy Watch7 40mm BT
  7. Huawei Watch GT4 46mm Active Edition
  8. Samsung Galaxy Watch7 44mm LTE
  9. Apple Watch Series 9 GPS + Cellular 45mm
  10. Huawei Watch GT4 41mm Classic Edition, valge nahkrihm

Allikas: Elisa

Tagasi üles