Päevatoimetaja:
Kaido Einama

VAATA VIDEOT See hiigelmasin «koob» süsinikukiud raketiosadeks kokku pöörase kiirusega

Copy
90-tonni kaaluv automatiseeritud kiudude paigutuse (AFP) masin on spetsiaalselt projekteeritud ja ehitatud Rocket Labi jaoks ning see peaks säästma umbes 150 000 tootmistundi Neutron raketi tootmisprotsessis.
90-tonni kaaluv automatiseeritud kiudude paigutuse (AFP) masin on spetsiaalselt projekteeritud ja ehitatud Rocket Labi jaoks ning see peaks säästma umbes 150 000 tootmistundi Neutron raketi tootmisprotsessis. Foto: Rocket Lab

Rocket Lab teeb uuenduslikke samme kosmosereiside vallas, ehitades Neutroni nimelist keskmise kandevõimega raketti, mis on suurim senivalmistatud komposiitmaterjalist valmistatud rakett.

Varasemalt võttis sadade süsinikkiu kihtide käsitsi vormile paigaldamine tervel meeskonnal nädalaid. Nüüd, tänu Rocket Labi uuele automaatse kiudude paigaldamise seadmele (Automated Fiber Placement ehk AFP), saab sama töö tehtud vaid ühe päevaga.

Vaata videot, kuidas imemasin töötab:

 

Seda võib ette kujutada kui 12-meetri kõrgust, 75-tonnist autonoomset 3D-printerit, mis paigaldab süsinikkiudkihte kiirusega 100 meetrit minutis. Selle asemel, et «trükkida» erialdi osi, laotakse süsinikkiudlehed kiht-kihilt erinevatesse suundadesse, et luua igale struktuurile tugevus ja jäikus. AFP suudab liikuda külgsuunas kuni 30 meetrit, mis tähendab, et seade on võimeline looma Neutroni raketi suurimaid osi – 28-meetrist vaheosa ja koonusekujulist katet.

Need struktuurid, mis oleksid käsitsi valmistades nõudnud nädalaid, saab AFP-ga valmis vaid 24 tunniga. Lisaks vastutab AFP ka raketi esimese astme 7-meetrise ja teise astme 5-meetrise läbimõõduga paagi kihtide paigaldamise eest.

Töötlemise ajal kasutab AFP automaatset sisseehitatud kontrollisüsteemi, mis skaneerib komposiitmaterjali defektide või vigade tuvastamiseks ning peatab vajadusel ka töö, et teavitada operaatorit enne järgmise materjalikihi lisamist.

Kuigi SpaceX kasutab oma Starshipi tarbeks peamiselt roostevaba terast (300-seeria HFS, mis on sama materjal, mida kasutatakse «kuulikindlas» Cybertruckis) ja Boeing tugineb Starlineri raketis enamasti alumiiniumisulameile, siis algselt kaalus ka SpaceX Starshipi jaoks süsinikkiudkomposiitide kasutamist. Kuid roostevaba teras valiti selle odavuse, temperatuurikindluse ja vastupidavuse tõttu.

Rocket Lab loodab, et AFP kasutamine aitab kokku hoida üle 150 000 töötunni maailma suurimate komposiitmaterjalist korduvkasutatavate rakettide ehitamisel, muutes need taskukohasemaks, kiiremini toodetavaks ja lihtsamaks valmistada.

Rocket Labi kodulehe andmetel plaanib ettevõte Neutroni raketi esimest starti 2025. aastal.

Allikas: Rocket Lab  ja New Atlas

Tagasi üles