Facebook, Myspace ja Youtube asuvad lapsi kaitsma

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutaja profiil Facebookis.
Kasutaja profiil Facebookis. Foto: AP / Scanpix
Seitse veebisaiti eesotsas Facebooki, Myspace`i ja Youtube`iga võtsid kohustuse hakata kaitsma oma noorte kasutajate privaatsust ja turvalisust, mis võib kübermaailmas lihtsalt ohtu sattuda.

Selleks allkirjastasid portaalide esindajad paar päeva tagasi lepingu, millega kohustusid tagama, et kasutajad saavad sobimatust kohtlemisest teada anda senisest hõlpsamalt ehk ühe hiireklõpsuga. Kokkuleppe kohaselt, mida vahendas Euroopa Komisjon, on salastatud ka alla 18-aastaste kasutajate kontaktid ja täielik profiil.


Internet ja suhtlusvõrgud tekitavad kasutajates tunde, et ollakse lähedaste sõprade ringis, kuid tegelikult see nii ei ole. Kasutajate kohta võivad lugeda miljonid inimesed ning isiklike andmete avaldamine ja säilimine kübermaailmas suurendab võimalust, et kasutajad hakkavad saama ahistavaid teateid või neile püüavad läheneda seksuaalkurjategijad.


Suhtlusvõrgustikud on kullaauguks ka reklaamijatele, sest kasutajad riputavad üles teavet, mille alusel võib neid «pommitada» teatud toodete ja teenuste pakkumistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles