Uus Pekingi automessil esitletav luksus-SUV loodab teha võimsa turudebüüdi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eterniti Artemis.
Eterniti Artemis. Foto: Motorward.com

Pekingi automessil esitletud Eterniti Artemisel on võimsust üle 600 hobujõu ning hinnaks üle 308 000 euro. Auto ise baseerub Porsche Cayenne'il ning mudel kandis ise varem Hemera nime.

Automessil on välja pandud uue mudeli töötavad prototüübid ning tootjafirma Eterniti lubab uhkelt kinni pidada plaanidest, mille kohaselt läheb auto tootmisele juba selle aasta suvel ning edestab tulevikus peamiste konkurentide Bentley, Maserati ja Lamborghini pakutavaid luksus-SUV mudeleid, vahendab TopGear.

Eelnimetatutega konkureerimiseks on Artemisel tugevad relvad: modifitseeritud 4,8-liitrine topelt-ülelaadimisega V8 mootor on pärit Porsche Cayenne'ilt ning suudab pakkuda üle 600 hobujõu. Nullist sajani kiirendab Artemis 4,5 sekundiga ning tippkiiruseks lubab Eterniti üle 289 km/h, mis on mõlemad veidi paremad näitajad kui Artemise baasmudelil.

Juhitavuse ning üldsoorituse parandamiseks kaasati arendustöösse endine F1 piloot Johny Herbert ning Jaguar XJ220 disainer Alastair Macqueen. Kabiini esiosas on Porschega võrreldes 100mm rohkem ruumi, seejuures on olemas ka iPadi-hoidjad ning joogijahutajad. Auto interjööris on kasutatud parimat nahka, täispuitu, veidi süsinikfiibrit ning kirss tordi peal on kõrgekvaliteetne audiosüsteem.

Artemise süsinikkomposiidist kere on valminud käsitööna, auto on varustatud lausa 23-tolliste kergsulamist velgedega, seega on tulevasel omanikul soovituslik hoida eemale teekühmudest ning kõnniteeäärtest.

Kokkuvõtteks - tegu on ümber ehitatud Porsche Cayenne Turboga, mille saab kätte 308 000 euroga. Kas ta saab aga nii arvestatavaks ohuks luksus-SUV turu konkurentidele, nagu Eterniti loodab, näitab aeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles