Liisingu uusmüük kasvas märtsis kuuga 23 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued audid rivis
Uued audid rivis Foto: SCANPIX

Eesti Panga andmeil ulatus liisingu uusmüük märtsis 70,3 miljoni euroni, mis on võrreldes veebruariga 23,7 protsenti rohkem.

Kapitalirent moodustas märtsi uusmüügist 43,8 miljonit eurot, kasutusrent 22,9 miljonit eurot, teenusliising 1,1 miljonit eurot ja järelmaksuga müük 2,1 miljonit eurot.

Varade lõikes oli sõiduautode liisingu osa märtsi uusmüügis 26,7 miljonit, masinate ja seadmete osa 18,7 miljonit ja kommertssõidukite osa 10,7 miljonit eurot. Laevade, lennukite ja raudtee veerevkoosseis moodustas uusmüügist 12,6 miljonit eurot.

Liisinguportfelli kogumaht oli märtsi lõpus 1,413 miljardit eurot, kasvades võrreldes veebruariga 10,6 miljoni euro võrra. Võrreldes 2011. aasta märtsiga suurenes portfelli kogumaht tänavu märtsis 33,9 miljoni euro võrra.

Liisinguportfelli kogumahust moodustas kapitalirent märtsi lõpuks 52 protsenti ja kasutusrent 37 protsenti.

Liisinguettevõtted teenisid 2012. aasta märtsis kasumit 3,8 miljonit eurot, aasta esimese kolme kuuga moodustas kasum 10,3 miljonit eurot. Mullu esimeses kvartalis oli ettevõtete kasum 10,5 miljonit eurot.

Eesti Panga liisingühingute statistika sisaldab liisingühingute liidu liikmete ja nendega samasse gruppi kuuluvate liisingufirmade andmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles