Venemaa aasta autoks 2009 valiti Peugeot 308

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Venemaal pärjati Peugeot 308 väike-keskklassi kategoorias aasta auto 2009 tiitliga.

 

Auhinnatseremoonia viis läbi Venemaa suurim autoajakiri «За Рулeм», kes valis aasta auto finaali eelmisel aastal turule toodud ja Venemaal enimmüüdud automudelid, sealhulgas Peugeot 308.

Mudelid jagati üheksasse kategooriasse ning neid hinnati 7 kriteeriumi, sealhulgas juhitavuse, mugavuse, disaini, uute tehnoloogiate ning hinna ja kvaliteedi suhte alusel.

Kuues kategoorias seitsmest saavutas 308 esimese koha, mida ei ole selle tiitli väljaandmisest saadik varem mitte kunagi juhtunud.

Peugeot rahvusvahelise müügiosakonna direktori Bernd Schantzi sõnul on see auhind krooniks edule 2008. aastal, mil Vene turg kasvas 92 protsendi võrra. 

Peugeot müüs siis 48 000 sõidukit ning hea tulemus põhines peamiselt 308 edul.

Auhind «За Рулeм» on kõige prestiižsem autovaldkonna tiitel Venemaal. Selle saaja valivad ajakirja lugejad ning seda võib võrrelda sakslaste Kuldse Rooli tiitliga, mis Peugeot 308-l eelmisel aastal samuti võita õnnestus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles