Salasõna valimiseks kasuta fantaasiat ja sümboleid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

USAs läbi viidud uuring näitas, et inimesed valivad meelsamini oma interneti pangakonto või veebipostkasti parooliks fantaasiavaesed paroolid nagu «1234» ja «password».

Uurimuses, kus analüüsiti 28 000 hiljuti populaarselt USA veebisaidilt varastatud ning internetti üles riputatud parooli, selgus, et paljud inimesed valivad omale lihtsad ja fantaasiavaesed paroolid, mis on identiteedivarastele kergeks saagiks, kirjutab Novaator.

Ajakirjas Information Week avaldatud uurimuse kohaselt kasutas 16 protsenti inimestest paroolina eesnime, sageli kas enda või mõne oma lapse oma, 14 protsenti jäi lootma aga lihtsamini meeldejäävatele klahvikombinatsioonidele, näiteks «1234» või «12345678.»

Populaarsed olid ka tähekombinatsioonid «QWERTY» ja «AZERTY», erinevate telesaadete või kuulsuste nimed ning paljud väljendasid paroolis ka oma suhtumist või tundeelu, näiteks «Whatever» («mida iganes») või «Iloveyou» («armastan sind»).

Analüüsi läbi viinud ettevõtte Errata Security esindaja Robert Graham soovitas inimestel oma salajasi andmeid varaste eest paremini kaitsta ning valida parooliks vähemalt 8-täheline kombinatsioon, milles leidub ka mõni suurtäht või sümbol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles